INSIDER

Kisfiút akart lenyűgözni: volt katona lövöldözött Budakalászon

A szentendrei rendőrök elfogták azt a 40 éves férfit, aki több lövést adott le airsoft fegyverével egy budakalászi ház balkonjáról.
  • Szerző: Ripost

A maglódi férfi egy baráti összejövetelen vett részt Budakalászon 2020. szeptember 19-én. Néhány ital legurítása után előkerült a fegyver, amelynek működéséről – volt katonaként nosztalgiázva – vendéglátója 11 éves kisfiának tartott bemutatót. Először az út túloldalán lévő ingatlan postaládájára záporoztatta a műanyag lövedékeket. Az ötszáz lőszert tartalmazó tár közel felét kilőtte, majd egy utcán parkoló autóra eresztett egy hármas sorozatot. A szélvédő találatot jelző reccsenése vetett véget szórakozásának – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A kocsi tulajdonosa másnap reggel szembesült az utcán heverő több tucat műanyag lövedék, valamint autója betört szélvédőjének látványával. Napi teendői elvégzése után, délután értesítette a rendőrséget.

A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, majd előállították a maglódi vendéget. Kihallgatásán beismerte tettét, elmondása szerint csak szórakozásból adta le a több száz célzott lövést, arra pedig gondosan ügyelt, hogy senkit ne sebesítsen meg. Tettét azóta megbánta és vállalta a kár megtérítését.

A 40 éves férfivel szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya fegyveresen elkövetett garázdaság gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?