INSIDER

Felrobbantotta a netet Zente: nagyija kölcsönözte a szemüvegét a Müller Cecília-jelmezhez

A 9 éves őrbottyáni Zentének nagyija kölcsönözte a farsangra a szemüvegét, mert a kisfiú Müller Cecíliának szeretett volna öltözni. Végül nemcsak az iskola farsangot nyerte meg, de az interneten is nagy siker aratott.
  • Szerző: Ripost

Megőrül az internet a magyar kisfiúért, aki idén Müller Cecília-jelmezt öltött a farsangon. A kilenc éves, őrbottyáni Zente édesanyja a TV2 Tényeknek elárulta: a kisfiú maga szeretett volna a tisztifőorvos „bőrébe bújni” az iskolai ünnepségen, mert szinte minden nap szerepel a tévében, a versenyt pedig meg is nyerte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagyijától kapta a szemüveget a jelmezhez Zente

Fotó: illusztráció

„A jelmezhez alig kellett valami: egy kölcsönkapott paróka, édesanyám szemüvege – kiszedtük belőle az üveget – egy nyaklánc kereszttel, egy operatív törzs-kaspót csináltunk itthon kartonból, kinyomtattam rá egy címert és egy ezeréves régi blúz” – sorolta Zente édesanyja, Szántó Veronika a TV2-nek, aki azt is hangsúlyozza: a céljuk nem a gúnyolódás volt, és remélik, hogy Müller Cecília is jót nevetett a kreatív jelmezen.

„Azt gondolom, hogy annak öltöznek be a gyerekek, akit ismernek, és sajnos ebben a vészterhes időben eléggé ismerik az operatív törzs tagjait, még akkor is, ha nem ülnek éjjel-nappal a tévé előtt. Mi csak mosolyt szerettünk volna csalni az arcokra ebben a lehetetlen, szomorú helyzetben” – mondta el az édesanya.

 

Zente jelmezét a közösségi oldalakon egyébként már több mint 10 ezren kedvelték.

Müller Cecílián kívül egyébként Győrfi Pál is igen népszerű a farsangokon.

„Remélem, hogy a védőoltások segítségével mielőbb túl leszünk ezen a járványon, a gyerekeink pedig nem egy sötét korszakra fognak majd emlékezni, hanem egy olyan időszakra, amikor sokat tanultak az egészségmegőrzésről” – nyilatkozta az OMSZ szóvivője.

3 tény, amit nem biztos, hogy tudtál Müller Cecíliáról

Főszerepet kapott egy rajzfilmben

Nemcsak szájhagyomány útján lett mesehős, hanem egy népszerű mesefilmben is. Vass Mónika és Tavaszi László animációs kisfilmjeit rengetegen látták, Müller Cecíliát is megrajzolták és beleépítették a koronavírusról szóló meséjükbe.

Az unokáinak is van nyunyókája

Müller Cecília intelmét követően elárasztották az internetet az alvójátékok. Kiderült, sokaknál valóban Nyunyóka a neve, de a Nyunyu, Rongyika, Bögyi, Dodócska, Morzsi, Bolyka és Csucsu is szerepel. Müller Cecília magas fokú empátiáról, kedvességről tett tanúbizonyságot, hiszen kedvenc alvókája minden gyereknek van.

A mezőfalvi plébánia világi lelkipásztora

Müller Cecília a nyakában egy keresztet hord, amit nagyon régen kapott ajándékba egy szeretett családtagtól, és ami kifejezi keresztény hitét is: világi lelkipásztor a mezőfalvi Nagyboldogasszony plébánián. Kristofy Valter plébános elmondta: önzetlenül segített a misén, a hitoktatásban, lelki problémáival bárki hozzá fordulhatott. A helyiek azóta is szeretettel gondolnak és felnéznek rá.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?