INSIDER

Kísérőt keres a vak humorista az El Caminóra

A 24 éves Fóris Norbert vaksága ellenére teljes életet él, és saját határait feszegetve folyamatosan keresi a kihívásokat.
  • Szerző: Ripost

"Azt szokták mondani, hogy szó szerint vakmerő vagyok" – meséli  mosolyogva az életvidám Fóris Norbert a %%-nak. A fiatal igazi kalandvágyó, korábban megtette már az El Camino legismertebb, francia szakaszát, ekkor 26 nap alatt 720 kilométert sétált kísérőjével. Majd két barátjával a Budapest-Lébény közötti 200 kilométeres távot is legyűrte 8 nap alatt. Most arra adta a fejét, hogy újabb El Camino-szakaszra vállalkozik, ehhez viszont kísérőt keres magának a Facebookon.


Még nem nagyon jelentkeztek, egyetlen ember mondta, hogy gondolkodik rajta

– árulta el Norbert. A fiatal az úttal önmagának szeretne bizonyítani, azt mondja, lényegében mindegy, melyik szakaszt teljesítik, csak induljanak útnak, lehetőleg már jövő áprilisban.

Koraszülöttként, vakon jött a világra, mégis pozitívan szemléli a sorsát. Zöld hályog miatt 2007 februárjában kiműtötték a szemgolyóit, így műszemekkel él, de ez nem akadályozta meg abban, hogy két hónappal később nemzetközi cselgáncsversenyt nyerjen. 

Néha-néha fellép Budapesten a KOMédia humortársulat tagjaként, rádiókabaréban is részt vett már.

Azt, hogy milyen hobbijai vannak még a sokszínű Norbertnek, hogyan telik egy napja, mi az életcélja, és miként él műszemmel, megtudhatod a hétfői %%-napilapból!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?