INSIDER

Kis fogással indult, 55 milliós drogbalhé lett a vége

Íme a részletek!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A rendőrség gyanúja szerint egy 44 éves férfi és 48 éves társa egy kőbányai lakásban akart kábítószerlabort üzemeltetni. A nyomozók előbb egy X. kerületi lakásban elfogták a 44 éves férfit, akinél első körben 43 gramm speedet, valamint metamfetamin-tartalmú kábítószer készítéséhez alkalmas anyagokat találtak. Majd a lakásban tartott szemle során több mint 7 ezer euró, illetve több mint 1 millió forint, no meg egy autó indítókulcsa került elő. Utóbbi egy közelben parkoló autóhoz tartozott, a nyomozók pedig a kocsiban több mint 7 kilogramm por állagú speeddel megtöltött fekete táskát találtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A történet itt nem ért véget, mert a fenti akcióval egy időben egy másik kőbányai helyszínen a férfi társát is elfogták a nyomozók, aki korábban társától több mint 11 kilogramm kábítószert vett át. A férfi, hogy a lebukást elkerülje, a kábítószert az autójából kidobta, de a nyomozók megtalálták azt. A rendőrök az elfogáskor az autót is átkutatták, és több mint 1 millió forintot találtak.
A 48 éves férfi vidéki lakásán szintén kutatást tartottak, ahol egy műanyag kannában közel 100 kilogramm folyékony anyagot, feltehetően kénsavat találtak, amely a lefoglalt kábítószer előállításának egyik alapanyaga.

A nyomozók a férfiakat kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?