INSIDER

Kínába készült Gyárfás: újabb részletek derültek ki az elfogásról

Az egykori úszóelnök vesztét egy hangfelvétel okozhatja, amivel állítólag ő maga sétált be a rendőrségre...
  • Szerző: Ripost

Gyárfás nemzetközi szinten is ismert sportdiplomata és üzletember,  amikor azonban múlt pénteken Portik Tamást meggyanúsították a Fenyő-gyilkossággal, ő is érezhette vesztét. A Bors szerint Gyárfást az utóbbi időben már titkosszolgálati módszerekkel figyelhették, így arról is tudhattak, hogy szerdán Kí­nába utazott volna a pekingi Szinkronúszó Vi­lág­kupára. Elfogása így időzített le­hetett, mint ismeretes, kedden vették őrizetbe Budapesten, és a Gyorskocsi utcába vitték.

 A fogda nem büntetés-végrehajtási objektum, a frissen őrizetbe vetteket viszik ide, meglehetősen nagy a forgalom. Gyárfás is egy többszemélyes zárkában lett elhelyezve. Egyelőre nem találkozhat családtagjaival, ügyvédjével tarthatja csak a kapcsolatot.

Szerdán Gyárfás Tamás budapesti villájánál senki nem nyitott ajtót. Az egykori úszóelnök garázsában több nagy értékű Audi állt, ezeket váltogatta. Azután költözött be, hogy a ház tulajdonosa, az édesanyja meghalt. Gyárfás 2012-ben még egy másik nagy értékű ingatlanban lakott, épp a Fenyő-ügyben szintén meggyanúsított Portik Tamás szomszédságában.

A Fenyő János meggyilkolása miatt gyanúsítottként kihallgatott, majd őrizetbe vett Gyárfás mindent tagadott a kihallgatásán. Sőt, panaszt jelentett be amiatt, mert szerinte az ellene elkövetett zsarolás miatt végig készséggel állt a rendőrség rendelkezésére, és már mindent elmondott az ügy részleteiről. Úgy tudjuk, a Nap TV egykori tulajdonosa korábban saját maga sétált be a rendőrségre a hangfelvétellel.

Különböző bűnügyek miatt anno rendszeres vendég voltam Gyárfás Napkeltéjében. Onnantól kezdve azonban, hogy az ő neve is felmerült a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban, már egyszer sem hívott a műsorba – mondta Kovács Lajos, volt rendőr ezredes, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője, aki szerint érthető Gyárfás akkori reakciója. Azóta nem is beszéltek egymással, Kovács Lajos irodájának falán azonban üzenetképp Gyárfás Tamás portréja lógott.