INSIDER

Kínába készült Gyárfás: újabb részletek derültek ki az elfogásról

Az egykori úszóelnök vesztét egy hangfelvétel okozhatja, amivel állítólag ő maga sétált be a rendőrségre...
  • Szerző: Ripost

Gyárfás nemzetközi szinten is ismert sportdiplomata és üzletember,  amikor azonban múlt pénteken Portik Tamást meggyanúsították a Fenyő-gyilkossággal, ő is érezhette vesztét. A Bors szerint Gyárfást az utóbbi időben már titkosszolgálati módszerekkel figyelhették, így arról is tudhattak, hogy szerdán Kí­nába utazott volna a pekingi Szinkronúszó Vi­lág­kupára. Elfogása így időzített le­hetett, mint ismeretes, kedden vették őrizetbe Budapesten, és a Gyorskocsi utcába vitték.

 A fogda nem büntetés-végrehajtási objektum, a frissen őrizetbe vetteket viszik ide, meglehetősen nagy a forgalom. Gyárfás is egy többszemélyes zárkában lett elhelyezve. Egyelőre nem találkozhat családtagjaival, ügyvédjével tarthatja csak a kapcsolatot.

Szerdán Gyárfás Tamás budapesti villájánál senki nem nyitott ajtót. Az egykori úszóelnök garázsában több nagy értékű Audi állt, ezeket váltogatta. Azután költözött be, hogy a ház tulajdonosa, az édesanyja meghalt. Gyárfás 2012-ben még egy másik nagy értékű ingatlanban lakott, épp a Fenyő-ügyben szintén meggyanúsított Portik Tamás szomszédságában.

A Fenyő János meggyilkolása miatt gyanúsítottként kihallgatott, majd őrizetbe vett Gyárfás mindent tagadott a kihallgatásán. Sőt, panaszt jelentett be amiatt, mert szerinte az ellene elkövetett zsarolás miatt végig készséggel állt a rendőrség rendelkezésére, és már mindent elmondott az ügy részleteiről. Úgy tudjuk, a Nap TV egykori tulajdonosa korábban saját maga sétált be a rendőrségre a hangfelvétellel.

Különböző bűnügyek miatt anno rendszeres vendég voltam Gyárfás Napkeltéjében. Onnantól kezdve azonban, hogy az ő neve is felmerült a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban, már egyszer sem hívott a műsorba – mondta Kovács Lajos, volt rendőr ezredes, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője, aki szerint érthető Gyárfás akkori reakciója. Azóta nem is beszéltek egymással, Kovács Lajos irodájának falán azonban üzenetképp Gyárfás Tamás portréja lógott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?