INSIDER

Kigyulladt hőlégballon: férje a földről végignézte felesége haláltusáját

Születésnapi ajándékba kapta az asszony a hőlégballonozást.
  • Szerző: Ripost

Élménygazdag sétarepülésnek indult, de borzasztó tragédiába torkollott egy Fejér megyei hőlégballontúra szombat délután. Baracska mellől három óriási kosaras ballon is útnak indult, de már csak kettő tudott épségben földet érni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyórás repülés végeztével Kajászó és Vál között szálltak volna le, de a Bors értesülései szerint a földet éréskor – eddig tisztázatlan okból – elkezdett szivárogni a gáz, amit az őrláng belobbantott.

A hatalmas hő hatására a hőlégballon hirtelen a magasba emelkedett, kigyulladt, egy gázpalack felrobbant, az 59 éves nő pedig szörnyethalt. Összeégett holttestére a lezuhant ballon közelében találtak rá.

A légi jármű kapitánya és két huszonéves lány utasa még időben, a föld közelében ki tudtak ugrani. Őket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

„Két és fél kilométer hosszan, három helyszínen zajlottak az események. Az első a földet érés, a második a robbanás helye – ahol az elhunyt holtteste is volt –, a harmadik pedig, ahol a ballon végül földet ért” – emlékezett vissza a Borsnak a közelben élő Sallai László tűzoltó alezredes, aki a hatalmas robbanást hallva szabadnaposként azonnal a helyszínre sietett. A tucatnyi segítőkész civil mellett így tettek még Gyú­ró község és Kajászó polgá­r­mesterei is.

„Még lángolt a kosár, amikor megérkeztem. Az elhunyt hölgyre én találtam rá elsőként. Két gázpalack volt mellette, amik közül az egyik még szivárgott” – mondta a Bornak Horváth Gyula, Gyúró első embere.

„Az elhunyt nő férje végig követte a párját a földről, azt is látta, ahogy kiesett a kosárból. Az urat nem engedtük oda hozzá. Teljesen összetört, sokkos állapotban vittem le az önkormányzathoz, ahova a fia is megérkezett”

– tette hozzá Császár Roland, Kajászó polgármestere.

A Bors információja szerint az asszony a léggömbözést az 59. születésnapjára kapta családjától ajándékba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?