INSIDER

Kiengedték a vádlottat, így reagált a megtámadott futónő

A Sportágválasztó oldalán öntötte szavakba érzéseit és gondolatait Makai Viktória ultrafutónő annak hallatán, hogy támadóját kiengedték a börtönből, és a férfi házi őrizetben lehet.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a %% beszámolt, Makai Viktóriát tavaly október 14-én edzés közben megtámadták, megverték és megerőszakolták. Az erőszakot csak az akadályozta meg, hogy támadójának nem volt merevedése, és a nő férje az áldozat segítségére sietett.

A sportoló támadójának házi őrizetbe helyezése felháborodást keltett, különösen, amikor kiderült, hogy minderről csak a hírekből értesült az áldozat.

„A bíróság bizonyos útvonalakat engedélyezhet a házi őrizetes elkövetőknek. Nem félek attól, hogy ezt még egyszer megteszi velem, de zavarba hozna, ha összefutnánk a közértben…” – írta hétvégén az ultrafutónő a Sportágválasztó oldalon. Aggasztónak tartja, hogy ez a bírói döntés mintául szolgálhat a továbbiakban a hasonló tettek megítéléséhez.  

„Teszem továbbiakban azt, ami az én dolgom és érdekem az ügyben: megbocsájtani a „20 éve alkoholt nem ivó”, „soha senkinek rosszat nem akaró, korához képest visszamaradott” férfinek” – írta Makai Viktória. Hozzátette: szeretne szabadon, jó lelkiismerettel élni. Úgy gondolja, hogy a harag vagy a félelem megköti, ezért tovább kell lépnie. A továbbiakban minden energiáját a hivatására fordítja.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?