INSIDER

Kidőlt fák, szétzúzott háztetők, még a Balaton is kibillent a nagy viharban – Fotó

Budapesten megdőlt a szélrekord, míg a Balaton vize háborgott a viharos szél miatt.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a beszámolt, elsőfokú riasztást adtak ki a meteorológusok a viharos szél miatt.

Fákat döntött ki, tetőket és vezetékeket rongált meg az erős szél csütörtökön országszerte, a tűzoltók Budapesten és az ország középső részében kapták a legtöbb riasztást viharkárok miatt – közölte a katasztrófavédelem.

Balatonfenyves, 2021. október 21.
Kilátszik a Balaton medre a balatonfenyvesi partszakasznál 2021. október 21-én. Az erõs dél-nyugati szél kibillentette medrébõl a Balaton vizét.
MTI/Varga György

Azt írták, kora délutántól egyre több munkát ad az erős szél a tűzoltóknak. A bejelentések a leggyakrabban kidőlt fákról, lezuhant ágakról, leszakadt vezetékekről, megbontott tetőszerkezetekről szólnak.

A legtöbb hívást a fővárosi tűzoltók kapják, az időjárás több helyen akadályozza a tömegközlekedést is.

Budapesten fa borult a fogaskerekű vezetékére, Püspökladány és Sárrétudvari között pedig egy menetrend szerinti járatra dőlt egy fa – tartalmazza a közlemény.

Megbillentette a Balaton vizét a viharos szél, dél körül már 76 centis volt a vízszintkülönbség Keszthely és Balatonfűzfő között.

A vízügyi mérések szerint Keszthelynél reggel 7 óra 15 perckor még 62 centis volt a vízállás, ami kora délutánra 47 centire csökkent. Balatonaligánál ugyanezen időszak alatt 99-ről 116 centire változott a vízállás. Az emelkedés a balatonfűzfői mérőponton is egyértelműen megfigyelhető: háromnegyed 8 és 12 között, 4 óra leforgása alatt 20 centit emelkedett a vízszint, 11 óra 45 perckor 123 centis volt a vízállás.

Az Időkép munkatársa Balatonakarattyán készített látványos felvételeket a háborgó Balatonról.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?