INSIDER

Morbid utolsó út: urnát fotóztak egy utcai szemetes mellett a III. kerületben

Durván kegyeletsértő megoldást választott valaki, a Békásmegyeri buszmegálló szemetese mellé, egy kartondobozba tett ki egy fehér színű urnát.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szemét mellé kidobott urna látványa fogadta békásmegyerieket a buszmegállóban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megrendítő látványról fotót is készített egy járókelő.

kidobott urna

 

A morbid fotót egy kerületi Facebook csoportban is megosztották, rögtön beindultak a találgatások a kidobott urna láttán.

A legtöbb ember próbált ésszerű magyarázatot találni: ez egy üres urna, most vásárolták és ott felejtették, a tartalmát beszórták a Dunába és üresen nem tartják meg, siettet a buszhoz és ott felejtette valaki.

Durva kommentek is érkeztek: valakit kihagytak a végrendeletből, ez egy eltartási szerződés végkifejlete, lomtalanítás van.

Azt nem tudjuk, hogy volt-e hamu az urnában, ahogy az is rejtély, hogy ember vagy állat végső nyughelye. Mindenesetre kegyeletsértés.

Az utóbbi időben egyre többen viszik haza halottak hamvait, a Budapesti Temetkezési Intézet nyilvántartása szerint évről évre növekszik ez a szám.

De olyan esetből is sok akad, akik egyszerűen a temetkezési vállalatnál „felejtik„ a hozzátartozót.

Megtudtuk: van aki olyan egyszerű ok miatt viszi haza a hamvakat, mert mondjuk egyszerre szeretné majd eltemetni a szüleit, de van aki a magas költségek miatt csinálja. Amíg nem lesz meg rá a pénz, addig otthon tartja az urnát.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?