INSIDER

Kiderült, mikor újítják meg a Nyugati pályaudvart

Nem csak a leszakadt tetőelemek okozhatnak bajt a Nyugati pályaudvaron: esőben mindig beázik az épület, csak esernyővel lehet közlekedni a fedett csarnokban! A MÁV csak 2020 utánra ígér felújítást.
  • Szerző: Ripost

A Nyugati pályaudvar az ország egyik kapuja: naponta sok ezer utas érkezik ide,  rengetegen külföldről. De az utasokat egy lerobbant csarnok és lelakott peronok fogadják.

A járófelület töredezett, könnyen el lehet esni a nagyobb kátyúkban, de az épület fala is omladozik az eső miatti beázásoktól. Ráadásul most már a szeles időjárásban sem a legbiztonságosabb az állomás, hiszen legutóbb szerdán hatalmas darabok szakadtak le az egyik peron tetejéről. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, mert épp senki sem volt a leszakadó darabok alatt. A tetődarabok zárlatot okoztak, így a közlekedés is megakadt.  

A MÁV korábbi válasza szerint bár a Nyugati pályaudvar épületének teljes felújítása rajta van az elvégzendő feladatok listáján, de ez csak bőven 2020 utánra várható. Addig is csak foltozgatások és javítgatások lesznek a pályaudvaron, de beázásokat okozó hibák kijavítása csak a teljes felújításkor szűnhetnek meg.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?