INSIDER

Kiderült, miért árasztja el az utcákat és tereket az esővíz

Hatalmas ártérré változik némelyik utca vagy tér a fővárosban egy kis esőzés hatására - márpedig az utóbbi napokban volt részünk csapadékban bőven. A Fővárosi Csatornázási Mûvek szakemberei folyamatosan dolgoznak a problémán, de ez nem csak rajtuk múlik...
  • Szerző: Ripost

Az autósok és a gyalogosok mérgelődnek, mert az eldugult csatornák miatt megáll a víz, másutt a megsüllyedt úton gyűlik össze a csapadék.

A pocsolyatengerekről az autók felverik a vizet, egyenesen a gyalogosokra. A Járókelő.hu szakportálra számtalan bejelentés érkezik, ezeket a Fővárosi Csatornázási Művekhez (FCSM), a kerületi polgármesteri hivatalokhoz vagy az illetékes céghez továbbítják.

„Egy-egy esős napon tucatnyi bejelentést kapunk.

Általában két órán belül a helyszínre érkeznek szakembereink, akik elhárítják a dugulást, de sajnos azokkal a bejelentésekkel nem tudunk sokat kezdeni, amikben nem a Fővárosi Csatornázási Művek lefolyója érintett

 – közölte lapunkkal Bátori Marianna, a Fővárosi Csatornázási Művek kommunikációs vezetője.

Az FCSM kezelésében csaknem 88 ezer lefolyó van, a többi vagy magánterületen, vagy kerületi kezelésben van, érdemes mindig ahhoz fordulni, aki felelős a dugulásért.

Aki eldugult csatornát lát, értesítheti az FCSM-et az ingyenesen hívható 06-80/455-000 telefonszámon, vagy a kerületi polgármesteri hivatalt.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?