INSIDER

Kiderült, mi segítette az égő magyar busz túlélőit

Döbbenetes élményeit osztotta meg a horvát alagútban lángoló magyar turistabusz egyik utasa a Riposttal. Akár fel is robbanhatott volna a kirándulókkal teli jármû...
  • Szerző: Ripost

Gyanús előjelek, pokoli percek az alagútban, 52 utas, egy bravúros sofőr, egy rommá égett turistabusz és egy sokak szerint isteni segítséget adó rejtélyes medál. Sértetlenül megúszták a magyar utasok a nagypénteki horvát busztüzet, melyről megdöbbentő részletességgel mesélt a %%-nak az egyik utas, Anna.

„A KEN-EDI Travel szervezésében 4 nap Horvátország/Húsvét a Krk szigeten programon vettünk részt. Bár a magyar horvát határ után mintegy 100 kilométerrel történt a szörnyűség, az egyik hátul ülő utas már korábban jelezte, hogy nagyon melegük van. A buszsofőr azt hitte, a légkondi nem működik” – meséli az előzményekről az utas, majd rátér arra a részre, ami a Dolmice város közelében található Cardak-alagútnál történt. „Egy nagy, rázkódó lökés után hátulról kiabálták: füst van, ég a busz! A gyerekek sikítoztak, forró volt alattuk a talaj.

A buszsofőr nem állt meg, azt mondta, kötelező kivezetni a buszt az alagútból, hogy a füsttől ne kapjunk mérgezést, és ha robban a busz, akkor az alagút is beszakadhat.

 

Amint kiértünk, a sofőr azonnal nyitotta az ajtókat, amik szerencsére kinyíltak. Aki, amit ért, megfogott. Rohantunk. A busz hátulja már lángokban állt. Hatalmas volt a füst, az ablakok kirobbantak. A sofőr poroltóval próbálkozott, de az már kevés volt. Neki szinte mindene elégett, de nem érdekelte, mentette a menthetőt, három buszos férfi társaságában dobálta ki a busz csomagtartójából a bőröndöket...” – sorolja Anna.

Majd így folytatja: „Pár percen múlt minden. Ha az alagút közepén vagyunk, megfulladunk a füsttől, mert nem érünk ki… Érdekes, hogy kifele menet a busz padlóján találunk egy Jézus medált. Hiába kérdeztük, kié, nem akadt gazdája. A nagypénteken túlélt busztűz után azonban már másképp tekintettünk rá, isteni segítséget véltünk felfedezni benne” – összegez a túlélő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?