Létrehozva: 2020.06.11.

Kiderült, hol lehet idén nyaralni

Jelentős kockázatot vállalnak, akik idén külföldre terveznek nyaralást. Elég, ha a gyerek belázasodik, máris járványkórház lehet a vége. Aki viszont itthon nyaral,magyar munkavállalóknak ad munkát, megélhetést.

Vár a Balaton és szebbnél szebb magyar üdülőhely! A héten véget ér az iskola, és a járvány miatti bezártság után mindenki vágyik a szabadságra. A Ripost beszámolt arról, hogy a Balatonnál nem emeltek árat a büfések és a vendéglősök, ráadásul a víz is kristálytiszta, így minden adott a vakációhoz.

Fotó: Ripost

De a Balcsin kívül is rengeteg gyönyörű, felfedezésre váró hely van az országban. Egyre népszerűbb a nyaralóhajó, a szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajó vezetéséhez jogosítvány sem kell. Az összkomfortos hajókban minden adott egy vadregényes, romantikus nyaraláshoz a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán vagy a Bodrog folyón.

Akik a hazai nyaralást választják, egyben másoknak is segítenek, pincérek, vendéglátósok megélhetését biztosítják.

Fotó: Ripost

Adminisztrálni kell a horvátoknál

Bár a magyarok egyik fő külföldi célpontja Horvátország, most sok kényelmetlenséggel és kellemetlenséggel is járhat a tengerparti vakáció. A beutazáskor rögzítik az úti célt, telefonszámot és email címet, az adatokat előre is megadhatják az utazók egy honlapon keresztül, de a határon így is torlódás várható.

Szúrópróbaszerű teszt vár a görögöknél

Görögországban számítani lehet arra, hogy szúrópróbaszerű tesztet végeznek. Azokra, akik nem közvetlenül Magyarországról, hanem a listán szereplő repülőterek valamelyikéről érkeznek, kötelező tesztelés és karantén vár.

Lakcímkártya kell a közös utazáshoz Olaszországban

Olaszországba is utazhatunk karanténkötelezettség nélkül, de bárki testhőmérsékletét ellenőrizhetik az olasz hatóságok. Ha a gyermek bármi miatt belázasodik, könnyen járványkórházba kerülhet az egész család. Aki kocsival utazik, annak maszkot kell viselnie az autóban is, ez alól csak azok kivételek, akik egy háztartásban élnek. Ebben az esetben a vezető melletti ülést szabadon kell hagyni és a hátsó ülésen maximum ketten ülhetnek. Ez az átutazókra is érvényes.

Mindenütt maszkot kell viselni a spanyoloknál

A Spanyolországba igyekvőkre jelenleg még vonatkozik a kötelező 14 napos karantén, a kötelező maszkviselés hatéves kor felett a közutakon, a szabadtéri helyszíneken, valamint olyan zárt vagy fedett magán- és közterületeken, ahol a személyek közötti legalább 2 méteres távolság betartása nem lehetséges.

Fotó: Pexels.com

Egyelőre nem várnak turistát a franciák és a britek

Franciaországba turistaként be sem tehetjük a lábunkat, akik pedig Nagy-Britanniába készülnek, azokra ott helyben 14 napos karantén vár. Aki nem tartja magát a karantén-előíráshoz, azokra a hatóságok ezer font (385 ezer forint) pénzbüntetést szabhatnak ki.

Karantén idejére nem jár fizetés Aki munkaképes, a kötelező karantén idejére kérheti magát távmunkába, ekkor a teljes munkabér jár. De ha nincs lehetőség home office-ra? - A munkáltatót tájékoztatni kell a külföldi útról, hiszen lehet, hogy az karantént von maga után. A kötelező karantén idején táppénz jár – mondta a Ripost-nak korábban dr. Jéki Mónika ügyvéd.

Nem minden esetben fizet az utasbiztosítás

- Olyan területre vagy régióban, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek között, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a koronavírus fertőzés kapcsán felmerülő kárigényekre – mondta a Ripost-nak Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője. Ha karanténba kerül az utas, ez nem jelent szolgáltatási kötelezettséget a biztosító részéről. Annak, aki sürgősségi orvosi ellátásra szorul vagy igazolt koronavírus-fertőzés miatt kerül kórházba vagy karanténba, annak járhat térítés.

Csak két tengerpartról jöhetünk haza karantén nélkül Csupán két tengerparttal rendelkező országba, nevezetesen Szlovéniába és péntektől Horvátországba lehet úgy utazni, hogy hazatérés után nincs 14 napos hatósági házi karantén. Lapzártakor Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia és Szerbia esetében sincs karanténkötelezettség, ez a járványügyi helyzetnek megfelelően változhat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ennél cukibb ma már nem lesz: így örül Puskás Peti mesedalának csöpp kisfia

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast