INSIDER

Kiadták az elsőfokú riasztás: viharos széllel és jégesővel csap le a vihar

Kedd éjfélig érvényes az országos meteorológiai szolgálat által kihirdetett riasztás.
  • Szerző: Ripost

Kedden főként az ország keleti felén alakulhatnak ki zivatarok, illetve a nap második felében az Alpokalja térségében is. Zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/h) és jégeső (búza, borsó méret) társulhat. Az északnyugati szelet holnap viharos körüli (~60 km/h) lökések kísérik a Dunántúlon – írja az OMSZ.

A nap folyamán észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, amely később szakadozik, és egyre inkább gomolyossá válik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.

Fotó: OMSZ

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk legalább néhány órás napsütéssel. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati felén. Az északnyugati, nyugati szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

Csütörtökön a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, többnyire szűrt napsütéssel. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szelet több helyen kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?