INSIDER

Kiadták a riasztást, viharos szél és eső csap le az országra

Az északi megyékben viharos szél miatt adtak ki riasztást a meteorológusok.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap reggel elsősorban az ország északkeleti harmadán még találkozhatunk napos tájakkal, majd délelőtt mindenhol erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és sokfelé kell számítani esőre, egy-egy záporra, nyugaton, délnyugaton valószínű a legkevesebb csapadék.

Élénk, erős, akár viharos lehet a szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki az északi megyékre.  Jellemzően 60-70 km/h-s, kiemelten a térség magasabban fekvő területein ennél erősebb (70-85 km/h) széllökésekre is lehet számítani. Vasárnap késő estétől pedig egy újabb hidegfront nyomán ismételten kezd egyre nagyobb térségben viharossá (70-90 km/h) fokozódni a szél.

Hajnalban 4-9, délután 10-19 fokra készülhetünk, délen mérhetjük a magasabb, északon, északkeleten az alacsonyabb csúcsértékeket.
Melegfronti hatás várható.

Hétfőn egy hidegfront érkezik, mely többfelé okozhat elszórtan kisebb esőt, záport, de kezdetben az ország északi felén hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Az északnyugatira forduló szelet erős, északon, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 7-12 fokra van kilátás - írta az Időkép.

És ezeket olvastad már?