INSIDER

Kiadták a riasztást: jégesővel csap le a zivatar, mutatjuk hol

Több megyét érintő figyelmeztető előrejelzést adtak ki a szakértők. Esőre, jégesőre, majd zivatarokra is lehet számítani.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztettő előrejelzése szerint csütörtökön többfelé zivatarok alakulhatnak ki. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Reggel még többnyire borult lesz fölöttünk az ég, majd az összefüggő felhőzet délelőtt szakadozni, gomolyosodni kezd, azonban csak pár órás napsütésre számíthatunk.

Időjárás grafikon 5.13. Csütörtök
Fotó: OMSZ

Eső délelőtt még többfelé valószínű, majd délután már egyre kevesebb helyen várható, akkor már inkább zápor, helyenként zivatar. Délután a legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében lehet csapadék.

A nyugatias légmozgás nagy területen élénk lesz, amelyet időnként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között változik.

Pénteken délnyugatról északkelet felé vonuló felhősávok, illetve felhőtömbök mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan előfordul eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

És ezeket olvastad már?