INSIDER

Kiadták a riasztást: durva, mit tartogat az időjárás

A hétvégén már berúgja az ajtót a kemény fagy. De előtte többnyire nagy mennyiségű esőre és havas esőre kell számítani.
  • Szerző: Ripost

A nyugatról felvonuló csapadékrendszerben a Dunántúl délnyugati és középső területein 20 mm-t meghaladó esőre van kilátás.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a délutáni, esti óráktól elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (Alpokalja, Északi-középhegység) válthat át az eső havas esőre, havazásra.

Hat megyét érintő riasztást adtak ki a meteorológusok
Fotó: OMSZ

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós eső, melyet a Bakonyban, majd este a Mecsekben is havas eső, hó válthat fel. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. +7 fok körül alakul a hőmérséklet dél körül, majd csökken a hőmérséklet.

Pénteken északnyugat felől csökken a felhőzet, a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják, de csak futó hózápor fordulhat elő. Délutánig erős lesz az ÉNy-i szél. 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

Szombaton délnyugat felől meg-megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől lehet: a hegyekben havas eső, hó, máshol gyenge eső valószínű. Reggel országos fagy lesz -10, -2 fok közötti értékekkel, délután is csak +3, +4 fok várható - írja a Köpönyeg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?