INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: így indít az időjárás a héten

Továbbra is marad a ködös, borult időjárást. A hőmérséklet pedig egyre inkább fagy közeli lesz.
  • Szerző: Ripost

Hétfőre virradó éjszaka, hétfő reggel főként a déli, délkeleti országrészben foltokban sűrű ködre lehet számítani – írja a Met.hu.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás. A nap első felében helyenként, délután több helyen fordulhat elő eső, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. A délies szél egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Kedden egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul, mögötte általában kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de még nyugaton is lehetnek felhős körzetek napközben. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szerdán hajnalra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben megszűnik, sok helyütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Néhol előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

És ezeket olvastad már?