INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: brutális idő csap le az országra

Az egész országot tartós és sűrű köd fogja beborítani. Az utakon a legjobb lesz körültekintően közlekedni.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn napközben csak lassan szakadozik, illetve több helyen tartósan megmaradhat vagy rétegfelhőzetté alakulhat át. A ködös területeken szitálás előfordulhat – írja a MET.hu.

Várhatóan a látótávolság pár száz méter lesz.

Fotó: Met.hu

Hétfőn az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, inkább csak északkeleten lehetnek napos körzetek, illetve időszakok. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 10 fok között alakul, a napos részeken 11, 13 fokot is mérhetnek.

Kedden túlnyomóan borult, párás, több helyen napközben is ködös időre lehet számítani, csak kisebb körzetekben van esély napsütésre. Több helyen előfordulhat szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a általában 6 és 11 fok között valószínű.

Szerdán szintén túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani. Több helyen előfordulhat szitálás. A keleti, délkeleti szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?