INSIDER

Ki nem találnád, hol lesz az ország második Erzsébet-hídja!

Egy méretes függőhíd sokáig név nélkül árválkodott Békés-megyében. Végül egy internetes szavazás során eldőlt, hogy ugyanúgy hívják majd, mint a híres fővárosi hidat.

Évek óta név nélkül áll egy ferdekábeles függőhíd az országban. A helyiek persze mindenféle ragadványnévvel ruházták fel azt, hivatalos hiányában.

Az építmény Békéscsabában található és vasúti síneken ível át. Sokáig csak felüljáróként tekintettek rá, ellenben mérnöki megoldásai egyértelműen megkövetelik a híd elnevezést. Ezért a városvezetés internetes szavazásra bocsájtotta, hogy miként kereszteljék el a 360 méter hosszú szerkezetet.

A voksolók 3 név közül választhattak, Munkácsy Mihály híd, Szent László híd, Erzsébet híd. A 22 ezer beérkezett szavazatnak majdnem a fele az Erzsébet hídra jött. Ami azért kézenfekvő elnevezés, mert a híd az Erzsébet-hely városrészt köti össze a belvárossal.

A település vezetése a közgyűlés elé terjesztette a névjavaslatot, amely nagy valószínűséggel elfogadja majd az internetes szavazás eredményét. Ezt követően a nemzeti fejlesztési miniszter fogja hivatalosítani azt. Így lassan de biztosan megérkezik hazánk második Erzsébet-hídja!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?