Létrehozva: 2016.07.13.

Ki a felelős Balázska haláláért? Betondarab nyomta agyon a kisfiút!

A tragédia közterületen történt, elhanyagolt útszakaszon, a polgármester mégis mossa kezeit. A család mindenáron bizonyítaná igazát...

Fehér Balázs két hete még teljes extázisban piros-fehér-zöldre festett arccal drukkolt a magyaroknak, miközben az Európa-bajnokságot nézte a tévében. Imádta a focit és kitűnő tanuló volt. Júniusban töltötte be a 11-et. Alig egy hete temette el a családja. A temetésén az egész falu - Szentdomonkos - részt vett. Egy szerencsétlen tragédia áldozata lett: agyonnyomta a házuk előtti járda fedőlapja.

A család a tragikus nap óta kutatja: ki a felelős a tragédiáért.

Aznap a nevelőapja vigyázott rá, mert az édesanyja dolgozott. A 11 éves kisfiút két barátja játszani hívta a közeli focipályára, de nevelőapja nem engedte el, mert féltette. A kiskamasz valahogy mégis elszökött otthonról a két barátjával.

Balázs néhány héttel ezelőtt szokott rá a cigire - mondják a rokonok. Titkolta, ahogy csak tudta. Félt a szidástól. A dugicigit az utcájukban lévő vízelvezető árok fedőlapja alá rejtette el. Ezt akarta kivenni, miközben a barátaival focizni indult. Emiatt halt meg. A barátai felemelték a mázsás betontömböt, hogy Balázs elérje a cigit, de nem bírták el. A 128 kilós betondarab ráesett a 40 kilós fiú fejére.

Kiss Bálint, a nevelőapja percekkel később tudta meg, hogy baj van:

 

 

Balázs már csak néhány percig lélegzett. A mentősök sem tudtak már segíteni rajta - magyarázza Harkály Kati, a fiú nagynénje.

A halott kisfiút arra az ágyra fektették le, ahonnan 2 órával azelőtt még életvidáman indult el rúgni a bőrt. Az igazságügyi orvosszakértő csak a fiú nagynénjét engedte be a vizsgálatra, tanúnak.

Balázs édesanyja, Vera  - a család szerint - a fia halála óta nem akar élni. Az öngyilkosságot fontolgatja. Az asszonynak négy gyereke van, Balázs volt a legkisebb, ő volt a szeme fénye. Éppen ezért jövő héten gyógykezelésre kell mennie, a pszichiátriára.

A kisfiú családja nem a barátokat, hanem a járda áldatlan állapotát okolja Balázs értelmetlen haláláért. A csaknem 60 éve épült, 70-80 centi mély lefolyót a rendszerváltás környékén fedték le – jobb híján a mázsás betonlapokkal.

Az alig 400 lelkes hevesi falu utolsó utcájának cicomázására már nem futotta sem akkor, sem pedig most. Az utca egyik oldalán az elmúlt években korszerűen megcsinálták a járda felületét. Az utca másik oldalán viszont megállt az idő: minden úgy van, ahogy majd’ 30 éve. Az időközben elporladt betontömböket néhányan a saját portájuk előtt fagerendákra cserélték, hogy valahogy be tudjanak menni a saját házaikba. Ha a tulajdonosra, vagyis az önkormányzatra vártak volna, akkor már legalább 20 éve nem jutottak volna haza árokugrás nélkül a Hóstya utcaiak.

A falu polgármestere szerint, bár meghalt egy gyerek, "nincs ügy és pofonegyszerű minden". Kovács Zoltán érdeklődésünkre azt mondta:

nem a járdával, hanem a gyerekekkel volt a baj.

"Nézze, annak a járdának semmi baja sem volt, ott meg végképp, ahol a baleset történt, hiszen a gyerekek felemelték és ráesett a beton a másik gyerek fejére. Ne próbálja az önkormányzatra kenni ezt a balesetet, mert be fogom perelni!" - Ennyit mondott a polgármester dühösen, majd ránk csapta a telefont.

Veres Zoltán, a család ügyvédje viszont mást mond.

Hiszem azt, hogy megtalálhatjuk a fiú halálának felelősét.

"Egyelőre csak ennyit tudok mondani, mert még semmilyen rendőrségi jegyzőkönyv nem áll a rendelkezésünkre. Nem láttuk még a papírokat. De egy biztos: a vízelvezető, vagy járda az önkormányzat tulajdona. A balesetmentességért pedig ők felelnek. Ha én a 100 kilómmal akár ugrálok is egy járdán, az nem szakadhat be."

A rendőrség szerint sem a fiúk tehetnek a balesetről. Így most már foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

ripost.hu

Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

astronet.hu

Április 24.: Szent György napja, az igazi tavasz kezdete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

ripost.hu

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

ripost.hu

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Deutsch Tamás: A dollárbaloldal már megint támadást indított Magyarország ellen

INSIDER

Hivatalos: megvan, mikor nyit pontosan a budapesti Primark

INSIDER

Orbán Viktor Budapesten folytatta az országjárást, Szentkirályi Alexandrával is találkozott

INSIDER

Eddig kell még kibírnod, hogy utána élvezhesd a nyáriasan meleg időt