INSIDER

Szomszédjának köszönheti az életét: kézigránáttal akart kalapálni egy nő Őrbottyánban

Pillanatokon múlt a tragédia Őrbottyánban. Fogalma sem volt arról, hogy mi is akadt valójában a keze ügyébe.
  • Szerző: Ripost

Nem sokon múlt a tragédia Őrbottyánban a Csapó utcában. Egy helyi hölgy ugyanis kapálás közben észrevette, hogy a szerszám feje lejár, ezért a sufniban keresett egy kalapálásra alkalmas eszközt.

Talált is egy tenyérben elférő „vastömböt”, amiről fogalma sem volt, hogy mi is valójában. Ám keresve sem találhatott volna veszélyesebb segédeszközt, ugyanis egy 42 M Vécsey típusú kézigránátot ragadott meg.

Világháborús kézigránáttal ütötte a kapát (képünk illusztráció)
Fotó: Shutterstock

Szerencséjére a szomszédja kiszúrta, ezért még időben tudta figyelmeztetni a veszélyre. A Bors megtalálta az érintett házat, és kifaggatták a lakóját, egy idős hölgyet.

„Az ügyet lezárták, a gránátot pedig elszállították, és lehet, hogy már fel is robbantották. A lányom találta, de ő most nincs itthon, mert dolgozik!” – mondta, majd megkérte a portája előtt tartózkodó szomszédját, csatlakozzon a beszélgetéshez. Feri ezt megtette, és közölte: most mindenki annak örül, hogy senkinek sem esett baja.

Kézigránáttal kalapálta a kapáját

Fotó: Bors

A környéken élők szerint csak a csodának köszönhető, hogy nem történt tragédia.

„Nem értem, hogy képes valaki kalapácsnak nézni egy gránátot, de ha az felrobbant volna a nő kezében, bizonyára most azzal kerülne be a városunk a hírekbe” – mondta az egyik közelben lakó férfi.

„Rengeteg rendőr jelent meg az utcánkban, tehát bizonyára nagy volt a veszély” – tette hozzá egy fiatal lány.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?