INSIDER

Kettészakítja az országot a vihar: felhőszakadásra és jégesőre kell felkészülni, mutatjuk, hol

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.
  • Szerző: Ripost

A figyelmeztető előrejelzés szerint napközben szórványosan, de nagyobb számban a déli és a középső megyékben várható zivatar, amelyhez felhőszakadás (>20-30 mm), átmeneti szélerősödés (50-70 km/h), illetve néhol jégeső (1-2 cm alatt) társulhat.

Az éjszakai órákban a déli országrészben sokfelé várható zivatar felhőszakadással (>30-40 mm), helyenként erős vagy viharos széllökésekkel (45-60 km/h), néhol jégesővel.

Fotó: OMSZ

Csütörtökön változóan felhős ég mellett a déli, valamint a középső országrészben lesz több, illetve vastagabb felhőzet, és itt többfelé, másutt néhol fordulhat elő záporeső, zivatar. Az északias szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 31 fok között valószínű.

Pénteken a nap első felében fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább néhány órára kisüt a nap, majd nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet. Kezdetben főként az ország északi felén, majd délután, estefelé nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúlon tartós eső is. A délkeleti, déli szél időnként megélénkül, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

(OMSZ)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?