INSIDER

Kettészakad az ország: jégesővel és villámlással csap le a vihar

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, erre kell készülni a mai nap.
  • Szerző: Ripost

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tíz megyére kiterjedő figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatarok miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, amelyhez esetenként viharos szél és jégeső is társulhat.

A figyelmeztető előrejelzést Magyarország területére 2020.05.19. kedd éjfélig léptették érvénybe. A Dunántúlon és délen alakulhatnak ki záporok mellett helyenként zivatarok, melyeket szélerősödés (50-60 km/h), és nagyobb mennyiségű csapadék (lokálisan akár 15-20 mm) kísérhet.

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ

Kedden dél felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakul. Késő este a déli határszélen egy szervezett zivatarrendszer is kialakulhat. 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet. Megélénkül az északi szél.

Szerdán fokozatosan csökkenni fog a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Záporok elszórtan fordulnak elő. Az északi, északkeleti szél élénk lesz. Marad a 20-26 fokos csúcsérték.

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás némi gomolyfelhősödéssel. Csapadék nem lesz. 19 és 25°C közötti értékeket mérhetünk.

(Köpönyeg / Met.hu)

És ezeket olvastad már?