INSIDER

Kettészakad az ország: jégesővel és felhőszakadással csap le a vihar

Az ország nyugati felén kell számítani kiadós esőre.
  • Szerző: Ripost

Szombaton az ország nagy részén marad a ragyogóan napos idő, csupán nyugaton, északnyugaton lehet több felhő az égen a délután második felétől, majd estére záporok, zivatarok érkezhetnek Ausztria felől az Alpokaljára.

Fotó: Pixabay

Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Hajnalban 13-18 fokot mérhetünk, átmenetileg foltokban pára, köd is kialakulhat. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Intézet elsőfokú riasztást adott ki Győr-Moson, Vas, Veszprém, Zala megyére zivatar és felhőszakadás miatt, ami jégesővel és villámlással járhat. De riasztást adtak ki Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyére is, csak itt a hőség miatt.

Szombat éjjel nyugat felől hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal. Vasárnap ez a hidegfront többfelé okozhat majd további záporokat, zivatarokat. Az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Napközben 25-34 fokot mérhetünk, keleten, délkeleten számíthatunk még kánikulára – írta az Időkép.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?