INSIDER

Kettészakad az ország: jégesővel érkezik meg a hidegfront

A napokban beköszönt az ősz, a hőmérséklet is csökkenni fog a hidegfront miatt. Búcsút kell intenünk a húsz foknak.
  • Szerző: Ripost

Ma napközben már főleg az Alföldön és a délnyugati megyékben fordulhat elő zivatar, amelyek még a szombatra virradó éjszaka is kitarthatnak, kiemelten az északkeleti harmadban.

Északkeleten néhol 20 mm feletti csapadék is lehullhat 24 óra alatt. A legtöbb megyében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Nagy esőzések után összefüggő vízréteg keletkezik az utakon.

Fotó: Pixabay.com

Pénteken délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, záporeső. Délutántól északnyugat felől – az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet. Megérkezik a hidegfront, délután már csak 19-25 fok valószínű.

Szombaton az ország nagy részén napos, gomolyfelhős időre van kilátás, de délnyugaton tartósan felhős területek is lesznek. Zápor DNy-on és ÉK-en fordulhat elő. Élénk marad a nyugatias légmozgás. 21-26°C körüli értékeket mérhetünk – Írja a Köpönyeg.

Fotó: OMSZ

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délután borultságig növekszik a felhőzet, és többfelé valószínű eső, zápor. Már csak 20-22°C körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn a hajnali eső után napközben csökken a felhőzet, délután már nagyrészt napos idő ígérkezik. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. Mindössze 15-22°C várható délután.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?