INSIDER

Kettészakad az ország: tavaszi meleg és hó is várható szombaton

Az ország kettészakad, nagy lesz a kontraszt időjárás tekintetében. Van, ahol nagyon tavaszias idő várható, másutt havazás, ónos eső lehet. Ne felejtsük otthon az esernyőt!
  • Szerző: Ripost

Szombat estig a Kárpát-medence északi része fölött hullámzó frontálzóna helyezkedik el, ez határozza meg időjárásunkat, így kettészakad az ország.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Időjárás illusztráció, esernyős lány.

Fotó: Getty Images

Szombaton hajnalban többfelé köd képződik, elszórtan várható kisebb eső, szitálás, az esti óráktól az Északi-középhegység környékén havas eső, havazás, néhol ónos eső is kialakulhat. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, napközben az ország délnyugati részén a délnyugati, másutt az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kettészakad az ország, máshol viszont tavaszias meleg lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország északkeleti harmadán és a Rábától nyugatra 1 és 8, másutt 9 és 17 fok között alakul.

Az átlagosnál enyhébb idő miatt az arra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek, például fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítőképesség is romolhat. A szív- és érrendszeri betegek vérnyomás-ingadozásra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?