INSIDER

Kétszer leállt a szíve, 111 nap után tért haza a családjához Bányai Gábor

Hosszú küzdelmet tudhat a háta mögött a családapa, de még nem értek teljesen véget a megpróbáltatásai.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas időszakot tudhat a háta mögött Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő. Miután megfertőződött a koronavírussal, 111 napot kényszerül a kórházban tölteni. Állapota olyan súlyos volt, hogy élet és halál között lebegett, összesen 97 napot volt lélegeztetőgépen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mielőtt a gyógyulás útjára lépett volna, kétszer megállt a szíve, de nem adta fel a reményt, ahogyan családja sem. Legnagyobb támasza fia, Áron, akinek segítségével küzd most azért, hogy visszanyerje teljes egészségét – számolt be róla a Blikk.

Fotó: Pixabay

„Május elején látogattuk meg édesapámat először. Miközben mélyaltatásban feküdt, masszíroztuk a lábait, a kezeit és énekeltünk neki. (…) Bementünk, de nem elbúcsúzni, hanem erőt adni neki, imádkozni hozzá. Csak a hitünkbe tudtunk kapaszkodni” – árulta el a lapnak fia, Áron.

„Ahogy hozták vissza az altatásból, először csak gyengéden tudta megszorítani a kezünket. Aztán szép lassan tisztult ki a tudata a nyugtatóktól, beindultak a reflexek, erősödött a tüdeje. Csodálatos pillanat volt, amikor először megszólalt. Mintha egy mikrofonpróbán lett volna, csak annyit mondott: egy, kettő, három, majd megkérdezte, milyen hónapot írunk. Meglepődött, de kertészmérnök lévén nem sokkal később már arról beszélt, mikor kellene permetezni az almafákat. A legnagyobb hatással azonban a hétéves húgom, Annácska látogatása volt rá. Onnantól kezdődött el a varázslatos gyógyulás. A találkozás után pár nappal lekerült teljesen a gépekről” – mondja most már érezhetően megkönnyebbült hangon Bányai legidősebb gyermeke.

A férfi jelenleg egy rehabilitációs központban lábadozik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?