INSIDER

Keresik az ország legidősebb kutyáját

Elhatározták az állatvédők, hogy megkeresik, melyik az ország legidősebb kutyája, így felhívást tettek közzé. A világ legöregebb kutyája a hagyomány szerint egy Bluey nevû eb, amelyik 1939-ben 29 és fél évesen pusztult el, bár a rekordot nem hitelesítették.
  • Szerző: Ripost

A kutya várható élettartama függ a fajtájától, tartási körülményeitől, és persze öröklött adottságaitól. Állítólag a szeretet hozzájárul a hosszú élethez. A legtöbb eb 10-13 éves kora körül költözik az örök vadászmezőkre. A legrövidebb élettartamú fajta, a bordeaux-i dog átlagosan 5,2 évet él. A toy pudli, a japán spicc, a border terrier és a tibeti spániel él a leghosszabb ideig, 14-15 évig.

A tudósok bebizonyították, hogy a keverékek várható élettartama hosszabb.

Az Állatvédők – együtt közössége a közösségi oldalukon várja a jelentkezőket. A születési dátumot oltási könyvvel vagy a kutya útlevelével igazolhatják. A felhívásra máris rengetegen jelentkeztek 15-20 éves kedvencükkel. Sokan történetet, kedves szavakat is írnak a nevezéshez, amiből látszik, hogy az idős állat éppúgy szerethető, mint az aranyos kölyök, és az évek során bensőséges viszony alakul ki kutya és gazdája között. A verseny április 30-án éjfélkor zárul, a három legidősebb kutyus „életerő” csomagot nyer.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?