INSIDER

Ezt már nem lehet ép ésszel kibírni, durva, mi történt ma délután a Kékestetőn

Már lassan április vége lesz, de az igazi tavasz csak nem akar eljönni; mindenki árgus szemekkel figyeli az időjárás-előrejelzést. Aki pedig meglátja, mi folyik odafent a hegyen, biztos lehidal...
  • Szerző:

Alaposan felborzolta a kedélyeket a fotó, ami ma délután készült a Kékestetőn: ugyanis odafent olyan vidáman szakad a hó, mintha nem is április 21-e lenne, hanem minimum december. Eddig a tavasz csak nyomokban mutatta meg magát: néha egy-két napig húsz fok, de az éjszakák még mindig olyan hidegek, mint ősszel, és egyelőre a kilátások se túl rózsásak. Mire beleélné magát az ember, hogy talán már lassacskán felmelegszik az idő, akkor jön egy újabb hidegfront éjszakai faggyal; vagy egy olyan kép, mint amit ma lőtt a Kékestetőn lévő webkamera.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bizony, olyan ropogós, friss hó borította a területet, hogy a felvétel láttán az embernek síelni támadna kedve. Mármint persze akkor, ha nem tavasz dereka lenne. Bár a hó gyorsan olvad, ez nem vigasz azoknak, akik már epekedve várják a meleg, napsütéses kirándulóidőt.

Az élő webkamera felvételei szerint szerda dél körül már masszívan havazott, délután kettőre pedig egybefüggővé vált a hólepel. Délután négykor még mindig szállingózott a hó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?