INSIDER

Kegyetlen, mi közelít az ország felé: a hétvége után nagyot változik az időjárás

Érdemes kihasználni a hétvégi jó időt, mert hétfőtől már végképp itt az ősz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szombat

Túlnyomóan napos, igen kellemes időre számíthatunk. Csak kevés felhő jelenik meg az égen, melyekből nem alakul ki eső. A délnyugati szél mérsékelt marad, front sem lesz felettünk. Bátran tervezhetünk kinti programokat. 21 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Fotó: Pixabay

Vasárnap

A többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, de csapadék továbbra sem fordul elő. Folytatódik a nyárias idő szeptember utolsó hétvégéjén: 25-27°C körül alakul a maximum. A délkeleti szél néha megélénkül.

Hétfő

Erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor, főleg az Alföldön zivatar is. A csapadékos idő hatására csökken a hőmérséklet: 20-24°C körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország nyugati részére zivatarok miatt. Mint írták, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Kedd és szerda

Változóan felhős időre van kilátás, kedden a több napsütéssel. Elszórtan lehet eső, zápor. A délkeletire forduló szél gyakran megélénkül. 19-23 fok körül valószínű a hőmérséklet délutánonként.

Péntektől kezdve elkezdődik a lehűlés, már nem megy majd a hőmérséklet 20 fok fölé.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?