INSIDER

Kegyetlen gyilkosság Tárnokon: a gyógyszerek miatt ölt a skizofrén férj

A skizofrén férfi gyógyszereit a gyilkosság előtt cserélték le.
  • Szerző: Ripost

Szomorúan pislákoló mécsesek sorakoznak a takaros tárnoki ház előtt, ahol múlt pénteken az ott lakó, asztalosként dolgozó K. Zsolt szinte felfoghatatlan brutalitással végezte ki feleségét, N. Zsuzsannát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

Először megkötözte az asszony kezeit, aztán fojtogatta, kiszúrta a szemeit, végül többször torkon és mellkason szúrta, végül agyonverte egy sólámpával. Mindezt úgy tette, hogy Zsuzsa nagymamája, a 90 éves Zsuzsika néni a másik szobában tartózkodott.

Kiderült, hogy Zsoltot már tíz évvel ezelőtt skizofréniával diagnosztizálták, azóta azonban mindent megtett azért, hogy szinten tartsa tudatát: nem nyúlt alkoholhoz, szedte a gyógyszereit.

„Rajongásig szerették egymást, Zsolt a tenyerén hordozta Zsuzsit. Az asszony is imádta a férjét, még úgy sem mondott le róla, hogy pontosan tudta, tragédia lehet a vége, ha nem tartják kordában férje betegségét. Mi nem is tudtuk, mi a gond, hiszen Zsolt mindig kedves, mosolygós volt, Zsuzsi felé sem volt egyetlen rossz szava sem, csak abból sejtettünk valamit, hogy Zsuzsi egyszer megemlítette: addig szerencsés, míg Zsolt szedi a gyógyszereit” – mesélte a Borsnak egy utcabeli.

Minden jól is ment, míg a gyilkosság előtti napon meg nem változtatták az addig használt gyógyszert. Az addig féken tartott sötét erő elszabadult Zsolt lelkében.

„Nem értjük, miért nem tartották pár napig megfigyelés alatt a gyógyszerváltás után. És akkor Zsuzsi még élne, Zsoltnak pedig nem kellene együtt élnie a gyilkosság tudatával” – ingatta szomorúan a fejét az ismerős. A helyiek elárulták: szinte kész csoda, hogy a házban tartózkodó nagymamának és a mellettük lakó anyósának nem esett neki Zsolt, aki amúgy, miután kitisztult, maga hívta ki a rendőröket. Mióta rájött, mit is tett, összeroppant, nagyon megbánta a történteket, előzetes tárgyalásán mindent beismert, most elmegyógyintézetben vár a tárgyalására.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?