INSIDER

Katonai központba látogatott Szentkirályi Alexandra – videó

A tartalékosok világnapján látogatott el hozzájuk a kormányszóvívő.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap volt a magyar tartalékosok napja. Ennek alkalmából pedig Szentkirályi Alexandra tiszteletét tette az egyik kiképzőközpontban. Egyébként Magyarországon 20 ilyen kiképzőhely található.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormányszóvivő asszony elárulta, hogy szeptemberben csatlakozott a tízezredik önkéntes tartalékos katona társaihoz. A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként vállalta, hogy a járványhelyzet okozta gazdasági válság miatt 3000 embernek ad munkát, így elindult a speciális önkéntes tartalékos szolgálati forma.

Önkéntes tartalékos rendszer

Ma van a magyar tartalékosok napja.
A kormány elkötelezett a magyar haderő fejlesztésében és az utánpótlás biztosításában. Azért, hogy kiegészítsék és olykor tehermentesítsék a hivatásos és szerződéses állományt, létrejött az önkéntes tartalékos rendszer, amely 2012 óta jelentős fejlesztésen esett át. Hiszen minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik.
A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként vállalta, hogy a járványhelyzet okozta gazdasági válság miatt 3000 embernek ad munkát, így elindult a speciális önkéntes tartalékos szolgálati forma. Én is megnéztem ennek a szolgálati formának a kiképzését a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán, ahol öröm volt látni, hogy az önkéntes tartalékosok igazi közösséggé formálódtak, rendkívül nagy elszántsággal vállalták hazánk szolgálatát.

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2020. október 4., vasárnap

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?