INSIDER

Karanténnaplót ír Szijjártó Péter

A diplomáciai sikerek mellett a személyes küzdelmeiről, apró örömeiről is ír a Facebook-oldalán vezetett nyilvános karanténnaplójában a külgazdasági és külügyminiszter, akinek november elején, az ázsiai tárgyalások során lett pozitív a koronavírustesztje.
  • Szerző: Ripost

November 4.

„Köszönöm az üzeneteket, az aggódást, az imákat. Maradjunk annyiban, hogy nem kívánom ezt a helyzetet senkinek. Remélem, nem lesz hosszabb tíz napnál, mondjuk, ez még alapesetben is elég hosszú lesz Szilvi, Peti és Patrik nélkül. (…) A thai hatóságok nagyon korrektek voltak (...) és sikerült velük megállapodni a hazautazásról, úgyhogy már úton vagyok a reptérre, még ma haza tudok repülni.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szijjártó Péter (Fotó: facebook)

November 5.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel egyeztettem a koronavírus-oltóanyagról”.

„Megjött otthonról az ellátmány a hétre. Szedem a gyógyszert, a vitaminokat, de Szilvi húslevese lesz a tuti!”

Fotó: Facebook

November 6.

„A tünetek továbbra is alapvetően enyhék, az izomfájdalmat kivéve. Az nem kellemes egyáltalán.

Na majd a munka eltereli a figyelmemet róla, az első döntés már meg is született (...)”

November 7.

„A tünetek vegyes képet mutatnak, vannak amelyek erősödnek, fejfájás, végtag- vagy az izomfájdalom, ez nem kellemes, vannak, amelyek gyengülnek, mint a nátha vagy a köhögés, de nem is ez a lényeg, hanem hogy újabb tárgyalásokat tudtam folytatni a keleti irányú vakcinabeszerzés tekintetében (...)”

November 8.

„A tünetek továbbra is vegyes képet mutatnak, de általánosságban ma sajnos erősebbek, mint tegnap voltak. Van viszont jó hír is: Szilvi, Peti és Patrik újabb tesztjei is negatív eredményt hoztak, így számukra ma megszűnik a karantén! Hála Istennek!”

„Wang Yi kínai külügyminiszter kollégám küldeménye: lótuszvirág-kapszula (...)”

Fotó: Facebook

November 9.

„Eredményes egyeztetések, komoly gyógyszerszállítmány érkezett Kínából.”

„Egyre nehezebb itt, a magányban, messze a családtól, de ki kell bírni! A tünetek makacsok, küzdök ellenük, de csak nem engednek, most a fej- és torokfájás viszi a prímet.”

November 10.

„65 milliárd forintos kínai beruházás jön Magyarországra, 440 új munkahely Debrecenben!”

„Köszöntök mindenkit immáron a karantén és a magány nyolcadik napjából. Remélem, hogy most már kevesebb van hátra, mint amennyit itt kellett lennem egyedül! Munka van bőven (...)”

Fotó: Facebook

November 11.

„Megjelent az orosz oltóanyag félidős jelentése: 92%-os a hatékonysága.” – írta karanténnaplójába Szijjártó Péter, a Russian Today-nek adott videóinterjújában pedig így beszélt: „A tüdőgyulladástól eltekintve gyakorlatilag az összes tünetet sikerült produkálnom (...) Naponta általában 15 kilométert futok, most már attól is elfáradok, ha csak rá gondolok. (…) Holnap lesz az következő orvosi felülvizsgálat, remélem, jó híreket kapok. (…)”

És ezeket olvastad már?