INSIDER

Karácsony nekiment a szövetségeseinek, politikai hullákat emleget

Soha nem látott mélypontra süllyedt Karácsony Gergely és szövetségeseinek kapcsolata. A Párbeszéd társelnöke a HVG legfrissebb számában nyíltan megfenyegette politikai partnereit: "Aki még egyszer megpróbál bekavarni, az politikai hulla lesz!"
  • Szerző: WM

Gyurcsány Ferenc korábban azzal indokolta a DK döntését, mely szerint a főpolgármesteri címért folytatott előválasztási csatározásban elindították Kálmán Olgát, hogy nem vette észre időben:

Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros vezetésére.

A DK elnökének véleménye aztán újra 180 fokos fordulatot vett, amikor kiderült, hogy az előválasztáson az emberek Karácsonynak szavaztak bizalmat. Ekkor Gyurcsány már megint szívélyesen beszélt a Párbeszéd társelnökéről, és biztosított róla mindenkit, hogy támogatni fogják a kampány során.

Hullák lesznek a bekavarók

Karácsony Gergelyt azonban érzékenyen érinthette, hogy saját elvbarátai támadták hátba, a HVG legfrissebb számában ugyanis nemcsak a kormánypártot, hanem szinte az egész ellenzéket, vagyis az úgynevezett szövetségeseit is kritizálta, megfenyegette.

Aki az előválasztás után még egyszer megpróbál bekavarni, az politikai hulla lesz 

– mondta Karácsony. Egyértelmű tehát: az áhított ellenzéki egységet és békét az előválasztás sem hozta el. És, ha tippelni kell, akkor a Karácsony-féle - meglepően támadó hangnemű – interjú sem fog segíteni a nagy összeborulásban.

Minden partner kapott egy pofont

A Párbeszéd elnöke felemlegette sérelmeit, és úgy verte rá az egész balhét a DK-s Gyurcsányra, hogy közben egyszer sem ejtette ki a nevét.

A legtöbb bajt az okozta eddig, hogy minden megállapodás dacára mindig volt némi fanyalgás a közös jelöltekkel szemben. Esetemben is volt olyan párt, amelyikkel megegyeztünk, hogy engem támogat, aztán egyik napról a másikra saját jelöltet állított 

– emlegette feldolgozatlan emlékeit Karácsony Gergely. De hogy senki se érezze magát elfelejtve, a többi szövetségesnek is kiosztott Karácsony egy-két sallert.

  • Szerinte a Jobbik romokban van, mert egyedül akart választást nyerni;
  • az LMP belerokkant abba, hogy nem tudott világos döntést hozni a kérdésben;
  • az MSZP (akik egyébként Karácsonyék szövetségesei, együtt indultak az elmúlt két választáson) nem jó helyen kereste a megoldást az uniós kampányban.

Saját háza táján nem seper

Karácsony azonban magával szemben már nem volt ilyen szigorú! A beszélgetés során szóba került ugyanis a zuglói parkolási botrány, amit annyival intézett el a döntésért felelős polgármester, hogy kényszerhelyzetben volt, mert a közbeszerzés végén csak egyetlen ajánlattevő maradt, akivel muszáj volt szerződést kötni…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?