INSIDER

Hétfőtől megint borul a közlekedés: Karácsony összevissza kapkod

Mától megint másképp kell közlekedni a Nagykörúton és a környékén, de az autósok megint megszívják, hiába szabadulnak fel sávok a Blahánál. Összevissza “rángatják a kormányt” Budapest vezetői, de a koncepciótlanság vége valahogy mindig káosz és közlekedési dugó lesz…
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergelyék mintha nem tudnák, mit akarnak és éppen kinek akarnak kedvezni. Másfél évig tökölődtek a felújításokkal, ezért elcsúsztak a határidőkkel, majd egyszerre zárták le a fél várost – aztán csodálkoztak, hogy még nyáron is óriási dugó lett és anyáztak az autósok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hétfőtől megint borul a közlekedés: Karácsony össze-vissza kapkod

Fotó: Metropol

Rájöttek, hogy óriási a baj, ezért az anyázás hatására gyorsan átállították a nagykörúti lámpákat, amik addig “villamosbarát” módon voltak programzva – hátha ettől kisebb lesz a káosz.

A dugó egyáltalán nem szűnt meg, hiszen továbbra is le van zárva a fél város, a pesti rakparttól a Lánchídig és a Blaha környékéig, és szintén százezrek a metrópótló busszal állnak a dugóban a metrófelújítás miatt – ám így ráadásul még több százezer tömegközlekedővel is kicsesztek. Ráadásul a dugó miatt a villamosok is beszorultak, sorban állva feltartották egymást és az autókat...

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Miután már a villamoson ülők is anyáztak, megint kapkodni kezdtek Karácsony Gergelyék: mától gyorsan visszaállítják a villamosbarát lámpaprogramot a Blaha-felújítás új szakaszára hivatkozva. Végre mától megnyílnak új sávok a Blaha környékén, így lett volna rá esély, hogy az autósok nem szívják meg a lámpák visszaállítását – de ezt az enyhítést rögtön agyonvágja a városvezetés azzal, hogy azonnal le is zárja fél Erzsébetvárost a “forgalomcsillapítási mintaprojekt” jegyében: a környező utcák nem lesznek átjárhatók, így garantált a dugó. Mintha direkt csinálná Budapest vezetése

Milyen változások lépnek életbe?

- Hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram a Nagykörúton

- A Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható.

- Belső-Erzsébetvárosban az autóval közlekedőknek nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.

- A Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába.

- A Dohány utcában a Nagy Diófa utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a buszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Nagykörút irányába.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?