INSIDER

„Karácsony Gergely náci, rasszista, cigánygyűlölő jelöltet támogat Borsodban”

Karácsony Gergely teljes mellszélességgel kiáll Bíró László mellett.
  • Szerző: Ripost

Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor egy olyan jelöltet állított, más ellenzéki pártok vezetőivel együtt a borsodi időközi választáson, aki „náci, rasszista, cigánygyűlölő” – mondta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt

Fürjes Balázs hangsúlyozta, a Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnök és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke által jelöl Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt.

„Tehát gyomorforgató, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, és szerintem a főpolgármesternek kellett volna az elsőnek lenni, aki a judapestezve zsidózó jelölt ellen fellép, és követeli a visszaléptetését” – mondta. Hozzátette, hogy ehhez képest Karácsony Gergely egy kampányvideóban „teljes mellszélességgel” kiáll az antiszemita jelölt mellett.

Fürjes Balázs szerint ez a budapesti zsidóság és minden jóérzésű magyar ember elárulása.

„Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet” – emelte ki.

Az ellenzéki pártok koalíciós kényszerről beszélnek a jelöltállítással kapcsolatban. „De az egész borsodi Jobbikban nincs egy ember, aki nem náci?” – tette fel a kérdést.

Ráadásul egyre több balliberális politikus, illetve közszereplő határolódik el a most vasárnapi szerencsi időközi országgyűlési választás „judapestező”, a zsidókat „tetűcsúszdásnak” nevező baloldali jelöltjétől, legutóbb például Tamás Gáspár Miklós írt arról, hogy meg kellene vonni a támogatást Bíró Lászlótól.

„Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni” fogalmazott Tamás Gáspár Miklós.

„Azt reméltem, hogy miután a Jobbik technikai okokból nem jelölheti Bíró Lászlót az időközin, a többi ellenzéki párt kihasználja ezt az alkalmat, és visszalépteti őt.

Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig; tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik” – fogalmazott a filozófus.

Hozzétette:

„Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni.

Evidenciának kellene lennie, hogy olyasvalaki ne lehessen képviselő a magyar Országgyűlésben és ne lehessen része a magyar politikának, aki éveken keresztül olyan meggyőződésben élt, mint Bíró László” – fejtette ki Tamás Gáspár Miklós.

„Ha már Bíró László jelöltnek nem volt annyi esze, hogy visszalépjen – amire az őszinte töredelem (megbánás) kötelezte volna – , legalább az ellenzéki pártok kereshettek volna nála alkalmasabb, kevésbé fasiszta (vagy volt fasiszta) jelöltet, amire lett volna alkalmuk. Meg kellett volna vonniuk Bírótól a támogatásukat. Az ellenzéki pártokat ez a kérdés láthatólag nem nagyon izgatja.”- írta a filozófus.

A Jobbikkal kötött taktikai szövetség lehetséges hátrányaira sokan figyelmeztettek, és íme, igazuk lett. Ha a Jobbik csakugyan annyira megváltozott volna, mint amennyire ezt hirdeti, akkor nem ezt az embert jelölte volna. A többiektől pedig még elkeserítőbb, hogy ezt annyiban hagyják.

A szerencsi körzet ellenzéki választóitól azt kérjük többen, hogy maradjanak otthon, ne szavazzanak.

Az ellenzék akkor bukik meg igazán, ha nyer.” – tette hozzá Tamás Gáspár Miklós.

Más baloldali politikusok azonban gőzerővel kampányolnak az újnáci jelölt mellett, az utóbbi napokban személyes támogatásáról biztosította Kunhalmi Ágnes, Varju László, Márki-Zay Péter, Schmuck Erzsébet, Demeter Márta, Szabó Tímea és Fekete-Győr András.

Jegyezzük meg ezeket a neveket!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?