INSIDER

Karácsony Gergely és az ellenzék tudatosan félremagyarázza a tiszti főorvos által közölt adatokat

Szó sincs arról, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött volna meg!
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere megint úgy próbálja meg elhárítani és másokra kenni a felelősséget, hogy tudatosan és szándékosan félremagyarázza a járványügyi adatokat! Ahelyett, hogy végre ellátogatna a Pesti úti Idősek Otthonába, ahol 55 ember meghalt és ahol a betegeket elhanyagoltan, lesoványodva, kiszáradva érte a koronavírus-fertőzés, ahol nem volt biztosított az orvosi ellátás és a járványügyi előírásoknak megfelelő védelem, Karácsony megint megpróbálja a kórházakra és a járvány ellen sikeresen védekező egészségügyre hárítani a felelősséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szó sincs arról, hogy minden negyedik beteg kórházban fertőződött volna meg koronavírussal, ugyanis nemzetközi előírás szerint minden fertőzést, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, azt mind kórházi fertőzésnek kell tekinteni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, reagálva Karácsony Gergely Facebook bejegyzésére, aki azt állította, hogy a kórházakban terjedt el a járvány.

Az új koronavírus fertőzés (COVID-19) lappangási ideje 1-től 14 napig terjed. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy intézményben ápolt betegnél ezen időn belül jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre.

Nem mellesleg a kórházak több száz, az idősotthonokból beszállított fertőzöttet ápoltak, ez így volt a Pesti úti idősotthon több száz lakója esetében is – magyarázta az EMMI sajtószóvivője.

Hozzátette: „Sajnálattal látjuk, hogy a járványt továbbra is politikai csatározásra használja az ellenzék .”

Megszólalt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) is:

„Valótlan és félrevezető azt állítani, hogy minden negyedik koronavírusos beteg kórházban fertőződött meg, és 260, többségében idős, krónikus betegségtől szenvedő ember ezért halt meg

- hívták fel a figyelmet, hozzátéve: számos híradás félremagyarázta a tisztifőorvos által közölt – a kórházi fertőzések számára vonatkozó – adatokat. A járványügyi adatok megfelelő értékeléséhez szakértelem szükséges – figyelmeztet a népegészségügyi központ.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?