Létrehozva: 2021.05.23.

Karácsony Gergely elárulta Budapestet: így lett inkább miniszerelnök-jelölt

Karácsony Gergely ismét bebizonyította, hogy nem szavahihető: videó bizonyítja, hogy megszegte a fővárosiaknak tett esküjét. A budapestiek ennél többet érdemelnek!

Karácsony Gergely május közepén hatalmas Facebook-show közepette jelentette be a hírt, hogy megméretteti magát a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Borítékolható volt, hogy Budapest baloldali főpolgármestere hamarosan bejelenti az indulását. A politikus a főváros kapcsán már többször is bizonyította, hogy alkalmatlan a vezetésre, a budapesti Fidesz pedig most Facebook-videón mutatta be, a zöldpolitikus hogyan hazudott több alkalommal is a budapestiek szemébe és lett inkább a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A videóból kiderül, a politikus megszegte a budapestieknek tett esküjét. A baloldal jelöltje 2019 novemberében még azt ígérte, hogy a budapestieket fogja szolgálni. A főpolgármester azóta is rengeteg helyen nyilatkozott és a miniszterelnök-jelöltségét firtató kérdésekre még 2021 márciusában is azt válaszolta, nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Mindezek után 2021. május 15-én bejelentette: elindul az előválasztáson.

„Egy politikus legyen óvatos, de egy porcikám se kívánja ezt és inkább buzdítok más alkalmas jelölteket” – nyilatkozta a miniszterelnök jelöltséggel kapcsolatban 2021. május 15-én Karácsony Gergely.

A budapestiek ennél többet érdemelnek!

A főpolgármester több alkalommal is hazudott a fővárosiaknak Fotó: Magyar Hirlap

Hollik István korábban a baloldali előválasztásra utalva úgy fogalmazott: a rendező, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök már korábban színpadra hívta a DK ifjúsági szervezetének, a Momentumnak az elnökét, Fekete-Győr Nemtudom Andrást, Jakab Pétert, akire a bohóc szerepét bízta, feleségét, Dobrev Klárát. Most pedig angolul nem beszélő extanácsadóját, Karácsony Gergelyt is színpadra hívta – tette hozzá.

Hollik István azt mondta,

a főpolgármester ráadásul már bizonyította hűségét, hiszen Gyurcsány összes emberének talált valamilyen kifizetőhelyet Budapest vezetésében.

„Egyvalami már borítékolható: a show-műsor végső győztese biztosan Gyurcsány Ferenc lesz” – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A 18 évesnél idősebb felnőtt magyar lakosság véleményét reprezentáló kutatás alapján kijelenthető, hogy a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként induló főpolgármesterre a megkérdezettek túlnyomó többsége szerint Gyurcsány Ferenc hatást tud gyakorolni. Tízből hatan (62 százalék) helyezkedtek erre az álláspontra, vagyis a 8 millió fős felnőtt magyar lakosságból csaknem 5 millióan osztották ezt a véleményt. Mindösszesen a válaszadók 13 százaléka mondta azt (1 millió választókorú), hogy Karácsony Gergely politikájára nincs hatással a volt kormányfő, akinek pártjával közös listán indul a 2022-es országgyűlési választásokon.
A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára
A magyar felnőtt társadalom 62 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol Karácsony Gergely politikájára
Fotó: Alapjogokért Központ
Legnagyobb arányban a kormányfőpárti válaszadók nyilatkoztak arról, hogy Gyurcsány Ferenc hatást gyakorol a főpolgármesterre: 76 százalékuk. Árulkodó ugyanakkor, hogy a még a kormányfővel kritikus megkérdezettek relatív többsége szerint is (48 százalék) ez a helyzet, és csupán 27 százalékuk vélekedett ezzel ellentétesen. Ennek több oka lehet: Karácsony Gergely 2002 és 2008 között a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet Miniszterelnöki Hivatalának politikai tanácsadója volt, akkori cége, a Social Report Bt. pedig tíz alkalommal, összesen mintegy 22 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól. Karácsony emellett – főpolgármesterré választását követően – a korábbi szocialista-liberális kabinetek több emblematikus figuráját vezető pozícióba ültette. A Demokratikus Koalíció továbbá a Fővárosi Közgyűlésben is komoly zsarolási potenciált épített ki saját maga számára, mindez pedig azt jelenti, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc pártjának jóváhagyása nélkül nem tud jelentős politikai döntéseket meghozni.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

hirtv.hu

Paláver - Magyar Péter megjelent provokálni Szentkirályi Alexandra standjánál + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

vg.hu

Hatalmas bajban Ukrajna, az oroszok még az amerikai fegyverek érkezte előtt áttörhetnek

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV munkatársai is

INSIDER

Hihetetlen trükkel szöknek át a kárpátaljai férfiak Magyarországra - így úszta meg a háborút öt férfi

INSIDER

Dráma Szegeden: vezetés közben lett rosszul a buszsofőr, kollégái élesztették újra

INSIDER

Európai-színvonalú húsüzem látja el az országot