INSIDER

„Ez tuti balesetgócpont lesz” – Karácsony megint kiakasztotta az embereket

Dühöngenek a budapestiek: döbbenetes látvány fogad minket a Clark Ádám téren! Eltűnt a gyönyörű virágágyás, ami sok-sok évtizede volt ott, és hála a „zöld” városvezetésnek, most betontenger van a helyén. Épült egy körforgalom biciklisávval – de olyan, ami még a biciklisták szerint is életveszélyes.
  • Szerző: Ripost

A főpolgármester, Karácsony Gergely megint kiverte a biztosítékot a budapestieknél. Miután biciklisávokkal bénította meg a fővárosi közlekedést, most megsemmisítette az ikonikus virágágyást a Clark Ádám téren csak azért, hogy itt is biciklisávot alakítson ki, ami ráadásul még életveszélyes is lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

A kerékpárosok a Fő utcából érkeznek meg, és az ő sávjuk a belső körbe került, ahol kerékpáros és autós együtt haladhat majd, egymást fogják kerülgetni a Lánchíd lezárása miatt kialakuló dugóban. Az agyrémet maguk a bringások sem támogatják, az erre tekerők közül többen is életveszélyesnek nyilvánították.

Budapest, Clark Ádám tér forgalom
Fotó: Magyar Nemzet

Karácsony azt a magyarázatot adta érthetetlen ötletére, hogy „átmenetileg bevonják a területet a forgalomba, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit”.

„Karácsony 'ötletszerűen' locsolja a sárga festéket a fővárosban, ami nemcsak dugókat okoz, hanem veszélyes is” – így fogalmazott Fürjes Balázs, a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár. Az „új” Clark Ádám tér pont ezt erősíti meg: a következő több mint egy évben a biciklisek az autók és a munkagépek között fognak életveszélyesen egyensúlyozni, ráadásul még nagyobb dugó lesz.

Ma már csak emlék... (Fotó: Keller Mátyás/Ripost)

Kiakadtak a budapestiek

A Metropol többeket is megkérdezett Karácsony produkciójáról.

Mihl Katalin: „Ez mindig is egy virágos hely volt, most rettenetes! Itt olyan forgalom van, hogy ez tuti balesetgócpont lesz. Idős vagyok, itt biztosan nem merek majd biciklizni. Aki ezt a biciklis megoldást kitalálta, nem volt a helyzet magaslatán. Rontott az ikonikus történelmi városképen és még balesetveszélyes is, szóval virágozzák vissza, amint lehet!”

Fotó: Nagy Zoltán

Zsolt: „Azt hallottam, vissza fogjak építeni, remélhetőleg olyanra, amilyen volt, de addig nem túl szép látvány ez a sok beton itt. A bicikliúttal a közepén pedig biztos, hogy ez nem egy átgondolt dolog!”

„Ez nem egy átgondolt dolog” – összegzett Zsolt (Fotó: Nagy Zoltán)

Kovács Tamás: „Egyet tudok mondani, utálom Karácsony Gergelyt! Én most Zürichben élek, de vissza szeretnék költözni Budapestre, mert egy igazán különleges város, a világ legszebb fővárosa. De most, ami zajlik, ez az összevisszaság, teljesen értelmetlen!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?