INSIDER

Kapukód segített a kocsifeltörésekben

A vád szerint a vádlottak egyike a társasházba bejutást biztosította két társának, akik ezután a mélygarázsba lejutva több gépkocsit is feltörtek.
  • Szerző: Ripost

Az ügy egyik vádlottja, egy 51 éves férfi – ismerve a kapukódot – kinyitotta a XI. kerület, Hamzsabégi úton lévő egyik társasház ajtaját a 41 éves vádlott-társának, valamint az eddigi eljárás során ismeretlenül maradt harmadik társuknak azért, hogy ők ketten a társasház mélygarázsába lejutva, gépkocsikat törjenek fel

–közölte az ügyészség.

A két vádlott  ezután a mélygarázsban két gépkocsit tört fel úgy, hogy azok ablakát betörték, egy harmadik autót pedig az előző járművek egyikében talált kulccsal nyitották ki.

Az elkövetők igazolványokat, bankkártyákat, napszemüveget, informatikai eszközöket és egyéb értékeket tulajdonítottak el.  

Kiderült: az egyik vádlott a fenti esetet megelőzően is tört már fel gépkocsikat egy másik budapesti mélygarázsban.

A vád szerint 2018. május 18-án a hajnali órákban a XI. kerület, Nádorliget utcában lévő egyik társasház ajtaját befeszítette, és annak mélygarázsában összesen tíz gépkocsit, valamint két tárolót is feltört és átkutatott. A vádlott egyebek mellett sportfelszereléseket, kozmetikai cikkeket, táskát, pénztárcát, illetve egyéb, a gépkocsikban hagyott értékeket tulajdonított el.

 

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a két vádlottal szemben több rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budai Központi Kerületi Bíróságra. Az idősebb vádlottat az ügyészség bűnsegédként vádolja. Fiatalabb vádlott-társa jelenleg is letartóztatásban van.

 

A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályokra is figyelemmel – hét és fél évig terjedő szabadságvesztés. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?