INSIDER

Hatalmas a káosz Budapest útjain, útvesztőt okoznak a felújítások – videók!

Rengeteg az útfelbontás a fővárosban, a forgalmi változások miatti útfestések sok helyen értelmezhetetlenek zavart keltők. Különösen, ha valaki nem ismerős Budapesten!
  • Szerző: Ripost

Teljes a káosz Budapesten, nem csak a Lánchíd körüli lezárások adják fel a leckét az autósoknak. A fővárosi közlekedés teljes katasztrófa lett, több helyen érthetetlen felfestések és sávterelések jelentek meg. Útvesztő az egész Budapest, bármerre megyünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Soroksári úton a Dandár utcánál hirtelen két sárga x állítja meg az arra autózókat. Bár a KRESZ szerint helyesen van felfestve a változás, hosszú ideig tart kisilabizálni, hogy mit jelölnek az ideiglenes felfestések. A sárgával jelölt sávterelés mellett rengeteg mellékszál tereli el a figyelmet, amit az útvonalat nem ismerő autós számára időbe telik értelmezni.

Lenne egy egyszerűbb és érthetőbb megoldás is. Azokat a jelzéseket, amik érvényüket vesztik, áthúzás helyett le is marhatnák az úttestről és akkor nem lenne szükség a sok x-el jelölt sárga festésre. Persze, az a drágább megoldás...

Ugyanakkor az is nehezíti az értelmezést, hogy az eredeti festék félig le van kopva és nem látszik világosan az sem, hogy mi az, amit érvénytelenít a sárga kihúzás.

A fővárosban egyszerre több felújítás vette kezdetét, ami így ellehetetlenítette Budapest közlekedését.

A Rákóczi-hídnál is hatalmas a káosz, ezt az útvesztőt is nehéz értelmezni. A Dombóvári utcai felhajtóról érkezve egyszer csak azzal találjuk magunkat szemben, hogy mindkét sávban sárga jelzések és nyilacskák vannak. A bal oldali jobbra küld, a jobb oldali meg balra. A jelzések hosszas értelmezése után derül ki csak, hogy merre kell menni, illetve a terelő tábla nyújt némi támpontot az arra közlekedőknek.

Tovább hajtva pár méterrel odébb ismét egy útvesztőben találjuk magunkat. A híd alatt megszűnő és új sárga felfestések között találjuk magunkat, aztán megszűnik a sárga jelzés és a fantáziánkra van bízva, hogy merre is menjünk.

A kilencedik kerületben, a Vágóhíd utcából nehéz a kihajtás az Üllői útra. Megszűnt a jobbra kanyarodó sáv, azért az egyik balra kanyarodóból jobbra kanyarodó sávot csináltak. Ez teljes káoszt okozott. A sárga felfestést sokan figyelmen kívül hagyják, ami nem csak dugókat okoz, hanem balesetveszélyes is.

Az Útinform térképén látható, hogy rengeteg útszinte teljesen piros, vagyis szinte mindenhol hatalmas a torlódás. De probléma nem csak itt van, szinte minden budapesti fontosabb út tűzpirosan izzik a térképen. A GPS sem jelent minden helyzetre megoldást, sok esetben nem jelzi a forgalmi változást és téves irányba visz el. Nem szabad megszokásból közlekedni Budapesten, nagyon oda kell figyelni!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?