INSIDER

Kamuvideóval hergelik az autósokat

Óriási felháborodást váltott ki egy kamionsofőr videója, melynek kísérőszövege szerint egy civil rendőrautó szabálytalanságba hajszolja a kamionosokat, majd megbüntetik őket.
  • Szerző: Ripost


A %% az igazság után eredt.


Nem elég a sok vétkes sofőr az utakon, még a rendőrség is szabálytalanságra sarkallja az autósokat, hogy aztán jól megbüntesse őket? Ezt sugallja egy YouTube-videó, melyet közel 400 ezren láttak már.

A %% megkereste a rendőrséget, a hatóság határozottan cáfolta a felvetést.

„A felvételen nem rendőri intézkedés látható, az adott időpontban és útszakaszon nem ellenőriztek rendőrségi gépjárművel és a rendőrség nem rendelkezik a videóban szereplő gépkocsival” – írták.


S hogy akkor mi történt?

A %% megtudta:

a felvételen a közlekedési hatóság dél-nyugati régiós ellenőrzési osztálya Opel Zafira típusú gépkocsival végzett kivezetéses ellenőrzése látható. A tőlük kapott tájékoztatás pedig más megvilágításba helyezi a látottakat.


– A kivezetéses ellenőrzésnél a szabálytalanság gyanúja miatt kiválasztott járműveket a hatóság munkatársai megelőzik, majd a kivezető jármű „közúti ellenőrzés" és „kövessen" szövegű felirattal, illetve megkülönböztető jelzéssel, fokozatos sebességcsökkentés mellett az ellenőrzés helyére vezeti. A képsorokon a sebességcsökkentés mindössze 10 km/óra volt – közölte az illetékes minisztérium. Hangsúlyozták: a felvételen is látható, a sebesség csökkentésekor már használták az ellenőrzésre utaló megkülönböztető jelzést, vagyis nem történt provokatív előzésre kényszerítés.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?