INSIDER

Júniusra a Balaton olyan lehet, mint a koronavírus előtt – íme a részletek

Nem veszett el a nyár, lesz szezon a Balatonon! Ebben reménykedünk mindannyian, és egyre bizakodóbbak a tó partján is, mivel az enyhítések hatására egyre többen mennek és foglalnak, sok helyen már telt ház van! Persze nem minden lesz olyan mint rég: távolságtartás lesz a parton és a büfékben, és a pincérek maszkban, kesztyűben szolgálnak fel…
  • Szerző: M.N.

Nagyon bizakodók vagyunk, hiszen könnyítettek a szabályokon, ami azt jelentheti, hogy túlvagyunk a nehezén

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– kezdte a -nak Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere.

„Most még hétvégére zárva van néhány part az emberek védelmében. De látjuk, hogy júniusra olyan lehet a Balaton, ahogy megszokhattuk, már most nagyon sokan foglalnak szállást. Hogy a határok megnyílnak-e a külföldi vendégek előtt, nem tudjuk, de rengeteg magyar lesz, az biztos” – teszi hozzá.

Fotó: Sulyok László

 

Hömpölygő tömeg fognak érkezni Siófokra

– mondta a -nak dr. Kardos Zsolt apartmantulajdonos.

„A járvány elején folyamatosan csöngött a telefonunk, hogy a foglalásokat lemondják”

– folytatta Zsolt.

Fotó: Sulyok László / Ripost.

„Ez nekünk hatalmas pénzkiesést jelent, hiszen mindig teltházzal üzemeltünk. Közel vagyunk a parthoz, úgyhogy nagyon szeretnek hozzánk járni. Egyelőre azt látom, hogy júniusban indul majd be az élet, mert az akkorra szóló foglalásokat még nem mondták le, egyelőre szintén teltházunk van. Nagyon várjuk őket, éppen a kerítésemet festem, hogy szép, megújult apartman várja majd a vendégeket.”

Maszk, arcpajzs, plexifal, távolságtartás…

Még ha lehet is menni a Balatonra nyáron, lesznek látható válátozások. A Magyar Turizmus Rt. ajánlása szerint a szállás- és vendéglátóhelyeken ajánlott, hogy a tulaj tegye kötelezővé a maszkot vagy arcpajzsot az alkalmazottaknak. A foglalások korlátozása, szervezett ültetés, kimért távolságtartás az éttermekben, egy asztaltársaságnál legfeljebb 4 felnőtt és gyermekek ülhet le, várakozó vendégek esetén és a büfékben minimum 1,5 méteres távolság tartása, napi két teljes és rendszeres fertőtlenítés, kihelyezett kézfertőtlenítők a vendégeknek, hacsak lehet, készpénzmentes fizetés és így tovább...

Beke Vivien és Tamás – fagyizó és étterem

Heti 3 napot vagyunk nyitva, megnézzük, mennyire jönnek a vendégek. Sokan inkább csak a fagyis résznél állnak meg, betartva a távolságot. Nálunk is kötelező a maszk és a kesztyű, de akik leülnek enni, azoknak nem. Messze vannak egymástól az asztalok, figyeltünk ott is a távolságtartásra.

Fotó: Sulyok László / Ripost.

Bohár Árpád étkezdetulajdonos

„Minket nem viselt meg a járvány, megoldottuk kiszállítással. Egy asztalt kivettünk a teraszon, kimértük a megfelelő távolságot és úgy ültettük le az embereket. Telt ház van hétvégén. Egy részt viszont le kellett zárnunk, mert ott túl zsúfoltan ültek volna. Bizakodunk, reméljük, hamar vége lesz a járványnak és dolgozhatunk rendesen.”

Fotó: Sulyok László

Most még lekerítették a hétvégére a partot

A helyieknek és a látogatóknak is nagy bosszúság volt a múlt hétvégén, hogy lezárták a siófoki partot szalaggal és kordonnal.

Fotó: Sulyok László

Ám vannak, akik ezt is megszegik. Városőrök sétálnak a parton, hogy a szabályszegőket kizavarják a partról. Júniusra ez teljesen meg fog változni...

 

És ezeket olvastad már?