INSIDER

Jót tettek a rosszfiúk: ezt küldték a MikulásGyárba

A solti börtönből érkezett egy súlyos adomány a Millenárison található MikulásGyárba, ahonnan majd 600 rászoruló családhoz kerül a jó szívvel felajánlott küldemény.
  • Szerző: Ripost

Óriási adományt kapott a Millenárison üzemelő MikulásGyár: 300 kiló házi készítésű száraztésztát ajánlott fel a Büntetés-végrehajtási Intézet. A tartós élelmiszert az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumában dolgozó rabok készítették. „A fogvatartottak örömmel készítették és ajánlották fel a tésztákat, sokan közülük olyan családos emberek, akik karácsonykor sem lehetnek együtt a szeretteikkel” – mondta a %%-nak Orosz Zoltán, a bv. szóvivője hétfőn a Millenárison, ahol átadták a hatszáz csomag száraztésztát.

A szóvivő elárulta, hogy gyűjtést is szerveznek a bv-nél, így nemcsak a rabok, de a börtönben dolgozók is tudnak segíteni a rászorulókon.

 

„Tavaly közel egy tonnányi tartós élelmiszert, ruhaneműt és játékot gyűjtöttek a kollégák, de már most látszik, hogy idén sokkal többet tudunk majd elhozni a MikulásGyárba.

Minden dolgozónak és fogvatartottnak örömöt ad, hogy másokon segíthet a szeretet ünnepén” – árulta el a %%-nak a szóvivő.

Az új solti tésztaüzemben mintegy 800 négyzetméteren 900 kiló száraztésztát gyártanak le, szárítanak és csomagolnak a rabok egy műszakban. „A gyárban jelenleg 12 tésztafajtát készítenek, van köztük szarvacska, csőtészta, rövid cső, tarhonya, széles metélt, rövid metélt, fodros nagykocka, orsó és spagetti is, ezekből hoztunk 300 kilót, ami 600 családon segíthet” – mondta Orosz Zoltán.

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet vár adományként. „A rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így , aki teheti, hozzon konzervet, tésztát, lisztet, rizst, olajat, és cukrot” – tájékoztattak a szervezők.

A MikulásGyár szívesen fogad használt játékokat, könyveket is, de csak olyan állapotúakat vigyenek az adományozók, melyeket maguk és gyermekeik is szívesen fogadnának. A Millenárison felállított gyűjtőpont december 21-ig várja az adományokat, de a Lurdy Házban is le lehet adni az ajándékokat.

 

Ingyen elviszi a posta!
Az ország legtöbb postáján ingyen lehet feladni az adománycsomagokat, és még a címzéssel sem kell bajlódni. Elég az adományra nagybetűkkel ráírni, hogy: MIKULÁSGYÁR, s a pakkot a Magyar Posta egyenesen a Magyar Vöröskereszthez szállítja, míg a gyűjtőpontokon leadott ajándékok csomagolás után jutnak a szervezethez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?