INSIDER

Jónak lenni jó: ingyenes táborokban vehetnek részt a cukorbeteg gyerekek

A Jónak lenni jó adománygyûjtő akciónak köszönhetően 18 helyszínen, közel 450 gyermek táborozhat.
  • Szerző: Ripost

A Jónak lenni jó adománygyűjtő akcióban összesen 130 millió forintot ajánlottak fel magánszemélyek, szervezetek és cégek, aminek köszönhetően az 1-es típusú cukorbeteg gyermekek ingyen táborozhatnak. Jelenleg 18 helyszínen, közel 450 gyermek nyaralhat, Magyarország Kormánya oldalán videót tett közzé arról, hogy hogyan működik egy ilyen tábor.

Magyarországon 1,2 millió cukorbeteg él, ezért volt jó döntés a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsorának részéről a cukorbeteg gyerekek nyári táboroztatásának segítése.

Ennek köszönhetően több mint 400 diabéteszes gyerek vehet részt az idén először kifejezetten nekik szervezett táborokban, közülük mintegy 300-an ottalvós, a többiek napközis táborban tölthetnek el egy-egy hetet.

Egy ilyen táborról tett közzé hivatalos közösségi oldalán egy videót Magyarország Kormánya, ahol Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott ismerteti a legfőbb tudnivalókat, eredményeket.

Kántor Irén gyermekdiabetológus kiemelte, a legfontosabb, hogy a gyerekek jól szórakozzanak, ezért

olyan helyekre szervezik a táborokat,ahol nincs bolt, nincs wifi, így semmi sem vonja el a figyelmüket a barátkozásról.

Szabóné Balogh Zsuzsanna, a Nyírségi Diabéteszes Gyerekekért és Fiatalokért Egyesület elnöke azt mondta, hogy a szülők boldogok attól, hogy a gyerekük boldog közegben van és barátkozik, valamint a szülők is tudnak egymással beszélgetni.

Oszlár Gábor szülő elmondta, óriási segítséget jelent, hogy a kislányuk élményekkel gazdagodik, miközben nekik nem kell aggódniuk érte.

Kempler Péter, Magyar Diabetes Társaság elnöke úgy fogalmazott, a gyerekek "katarktikus" élményekről számolnak be a tábor után, valamint óriási jelentőségűnek nevezte, hogy idén a Jónak lenni jó! kezdeményezés a táborok teljes költségét átvállalta és a maradékból még jövőre is jut.

És ezeket olvastad már?