INSIDER

Jön a darázsinvázió!

Hatalmas darázsinvázió várható az idén. A szakemberek szerint nagyon sok királynő túlélte a telet, amelyek most kezdik el építeni a kolóniákat, ezért rengeteg darázs lesz. Már most érdemes elkezdeni a védekezést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Jó lesz vigyázni, komoly darázsinváziót jósolnak idén a szakemberek,  

Az, hogy mennyi a darázs, attól függ, hogy mennyi királynő éli túl a telet. Idén, úgy látjuk, nagyon sok. A telek egyre enyhébbek, így aztán egyre több királynő marad életben.

 

A dolgozók elpusztulnak a télen, de a királynők ilyenkor, áprilisban kezdik felépíteni az új kolóniát" – mondta a %%-nak Borbély Gábor méhész.

A darazsak akkor a legveszélyesebbek, ha veszélyben érzik magukat. Olyankor csapatostul támadnak, egészen addig, amíg mozog az ember! Tavaly rengeteg rémtörténetet hallottunk. A tolnai Decsen például a játszótérről tartott haza egy család, amikor a hatéves kislányuk leült a járda szélére, pont oda, ahol a darázsfészek bejárata volt. A megzavart rovarok megijedtek és támadásba kezdtek. A család rohanni kezdett, de nem úszták meg a támadást. A szülők és a két gyerek is kórházba került. A gyerekeknek még a torkában is csípés volt, a nagyobbik, 6 éves lánynak csak a hajából 50 darazsat szedtek ki.

Ha idén el akarjuk kerülni a hasonló támadásokat, már most érdemes kirakni a csapdákat, mert akkor megakadályozhatjuk a nagyobb kolóniák kialakulását.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?