INSIDER

Joggal anyáznak a vakok és gyengén látók, róluk tényleg csúnyán megfeledkeztek

Még a jól látó embereknek is sokszor nehéz balesetmentesen közlekedni a városban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Miközben praktikus megoldást jelenthetnének a bérelhető elektromos rollerek a városi közlekedésben, lassan több velük a gond, mint a haszon – s nem csak a látók, de a vakok szerint is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kutyuskám, haladjunk tovább egyenesen! – Igyekszem gazdi, de egyre több az akadály az úton! Ha a kutyáink beszélni tudnának, biztosan sok ilyen, vagy ehhez hasonló párbeszéd hangozna el közlekedés közbe” – írja figyelmeztető posztjában a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

Az egyesület azért kér figyelmet, mert gyakori problémának számítanak a járdán hagyott elektromos rollerek, amiknek kerülgetése még egy látó embernek is sok gonddal és idegeskedéssel járhat. Hát még egy olyan embernek, aki csak annyit érzékel, hogy megakad a fehér botja közlekedés közben, vagy segítő kutyája váratlanul irányt változtat!

Arra kérnek mindenkit, aki félredobja a rollert, mert siet valahová, hogy gondoljon rá: a látássérültek is éppúgy igyekeznek valahová, őket pedig akadályozzák a járdán szétdobált járgányok, ráadásul balesetveszélyesek is!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?