INSIDER

Jó hír a tömegközlekedőknek, napi és hetijegyet is vehetünk telefonnal

Eddig igencsak pozitívak a fővárosi e-jeggyel kapcsolatos tapasztalatok. Mostantól nem csak a reptéri 100E járatra vehetünk telefonunkkal jegyet, újabb jegytípusokkal bővült az applikáció.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egyre jobban haladnak a mobiljegyek bevezetésével a fővárosban. A nyár elején elindított okostelefonos Mobiljegy nevű alkalmazással és a rendszer működésével eddig kedvezőek a tapasztalatok – tájékoztatta lapunkat a Főpolgármesteri Hivatal.

Fotó: Csókja Ferenc

Hamarosan a telefonra letölthető applikáció segítségével vásárolhatunk majd jegyet és bérletet a teljes fővárosi tömegközlekedésre. Első körben a Deák Ferenc tér és a repülőtér között közlekedő 100E járatra lehetett megváltani a 900 forintos jegyet nyár közepétől, ám szeptember 2-ától újabb tételek kerültek be a megvásárolható jegyek közé. Most már van lehetőség Budapest 24 órás és 72 órás jegy váltására, de hetijegyet is letölthetünk a telefonunkra. A letöltés után egy speciális ábra jelenik meg az applikációban, ezt kell felmutatni a felszálláskor a sofőrnek vagy a jegyellenőrnek.

címkék:
És ezeket olvastad már?