INSIDER

Jó hír a budapestieknek: még valami újraindul, amire sok ezren vártak – de csak maszkban

Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák!
  • Szerző: Ripost

Az ország minden részében újraindulnak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok miután a kormány hétvégén hozott döntésével összhangban május 18-tól Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

Már múlt hét pénteken megkezdődhetett a Pest megyei vizsgák szervezése, az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat – tudtuk meg az ITM sajtóközleményéből.

A gördülékeny folyamatok érdekében a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „a közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta az elővigyázatossági óvintézkedések szigorú betartatása mellett összesen közel 3000 vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a Vizsgaközpontnak le kellett mondania.”

A társaság a továbbiakban is csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?